Winst voor Bedrocks

EMMEN - Na de nodige vakantie perikelen is het laatste deel van de honkbalcompetitie dit weekend weer volop van start gegaan. Zo ook in Emmen waar zaterdag beide Bedrocks pupillenteams aan op de Meerdijk aan de slag gingen. De aller jongste honkballetjes die op de voorlaatste plaats staan in de 3e klasse, deden dat tegen koploper Caribe uit Groningen. Aanvankelijk kwamen de Bedrocks op achterstand maar in de laatste inning werd alles bijna rechtgezet. Bedrocks, met de gehele wedstrijd Teun Efftink(foto onder) op de heuvel kwam uiteindelijk 2 punten te kort voor de overwinning en eindigden met 8-9. Een groot compliment voor het team en de coaches Mike Ward en Dirk Winkel.


Het eerste pupillenteam, derde in de 2e klasse , ontvingen de nummer 2, Robur uit Apeldoorn. Bedrocks speelden een prachtige wedstrijd en wonnen met 11-5. Hierdoor zijn de Emmer honkballertjes met 3 wedstrijden minder gespeeld, Robur op 4 punten genaderd. Dat biedt voor Bedrocks een reële  kans om nog als tweede te eindigen.

De Emmer gebroeders Vording deden zaterdag van zich spreken. Nadat aspirant Robbin zaterdagmorgen in Leeuwarden tegen Northern Stars de bal over de hekken sloeg en dus een echte homerun op zijn naam schreef, wist zijn oudere broer Kevin op de Meerdijk een “technische” homerun te slaan in de juniorenwedstrijd tegen het Asser Pioneers. Alle beide wedstrijden eindigden in een klinkende overwinning voor Bedrocks.

Dames Bedrocks

Zondag speelden de Emmer softbalsters in Groningen tegen Caribe hun laatste competitie wedstrijd.  In de wedstrijd waarin de Bedrocks foutloos speelden, produceerde nieuwkomer Karin Elsen haar eerste honkslag en wonnen de Emmer dames met werpster Shirley van Gelden en catcher Mariska Savenije, gedegen met 4-14.


Na een jaar geen competitie te hebben gespeeld kunnen de Emmer dames en trainer coach Irma Seijkens trots zijn op hun 4e plaats, waarmee ze exact in het midden zijn geëindigd. Het Emmer team kan zich nu richten op de nacompetitie.

Heren

Nadat zondagmorgen het 2e herenteam op de Meerdijk in een boeiende wedstrijd met 11-9 won van Knights-2 uit Leek, begon om 14.00 de uitdaging voor het eerste honkbalteam, dat nummer 3 in de 2e klasse A, HCAW-3 ontving. Eerder in de competitie verloor Bedrocks met 13-6 en 16-2 van de Bussumers. Met in het centrum van de Emmer verdediging, catcher Mark Brandjes en werper Jop Strick(foto boven), moesten de Bedrocks in de eerste inning 3 punten toestaan terwijl men zelf met een fraaie 2-honkslag van Martijn Timmerman 1 punt wist te creëren.

In de 2e inning werd er niet gescoord, terwijl Bedrocks in de 3e inning 4 punten binnen sloegen en daarmee op een 4-3 voorsprong kwamen. Teleurstelling alom bij HCAW en aanleiding voor de Bussemers hun beklag te doen bij plaatscheidsrechter Vos over beslissingen en gezever over slagzones.


In de 4e inning zette de aangewezen slagman van HCAW, M. Grootveld  met een daverende klap de stand weer op scherp. Met alle honken bezet sloeg Grootveld de bal nabij het bord 115 meter, over  het hek, waarbij dus een Grand Slam werd genoteerd. Een unieke prestatie gezien de afstanden van het Emmer honkbalveld.  De bal liet zich weliswaar uit het veld slaan, de Emmer honkballers echter niet.


In de gelijkmakende slagbeurt, kwamen ze sterk terug met o.a. 2-honkslagen van Strick en Brandjes zo kwamen er 6 punten binnen. Ongekende luxe voor de Emmenaren, 11-7! In de zinderende eindstrijd eindigde de wedstrijd in de 9e inning in de zelfde stand. Het was voor de toeschouwers aangenaam vertoeven op de Meerdijk en de eindstand was natuurlijk voor de supporters een geweldige opsteker, en voor heel Bedrocks eigenlijk een Grand Slam weekend.

Groot verschil t.o.v. de vorige edities van deze duels, was het foutloze spel, teamgeest en strijdvaardigheid van de Bedrocks, dat met deze overwinning een flinke stap richting handhaving in de 2e klasse A komt. Zondag aanstaande om 14.00 het vervolg in en tegen Drachten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda