Winstgevend weekend voor Bedrocks.

ASSEN - Het eerste herenteam van Bedrocks had in Assen tegen hekkensluiter in de 3e klasse noord weinig moeite met The Pioneers. In zeven inningen werd de eindstand 4-33 bereikt, met in het centrum van de Emmer verdediging werper Alex ten Hoor op de heuvel en Catcher Bart Jan v/d Toom achter de thuisplaat. Opvallend is dat Emmer coach Keith Bortz ondanks de smalle selectie inmiddels toch over een brede groep Pitchers weet te beschikken, maar liefst vijf mannen zijn op de heuvel inzetbaar en dat is eigenlijk een ongekende luxe. Bortz heeft hierin vorig seizoen als Pitcher / Catcher trainer een belangrijke bijdrage geleverd. Bortz, dit seizoen als hoofdcoach, durft deze mannen met een in het honkbal toch wel cruciale rol ook vertrouwen te geven en daar profiteert het gehele team van.


Pioneers honkloper steelt het 2e honk


Meertens van Pioneers bereikt thuisplaat op doorgeschoten bal van werper Ten Hoor.


In de aanval timmerden de Emmer slagmannen er met 17 honkslagen lustig op los, v/d Toom liet een 2-honkslag en
een  homerun noteren, en aanvoerder Martijn Timmerman deed zijn naam eer aan met zeven honkslagen, waaronder
een 2-honkslag, 3-honkslag en een homerun. Hij wordt op bovenstaande foto door het team onthaald.


 Midvelder Jop Strick(links) was met zes gestolen honken de snelste Emmer honkloper.

Pupillen 1-Robur 58 Apeldoorn: 
Het eerste pupillenteam van Bedrocks ging met 7 man sterk richting Apeldoorn voor een dubbel tegen Robur ’58. In
de eerste slagbeurt werden o.a. door honkslagen van Stefan Mol en Melvin Pijpker 3 punten gescoord. Robur kwam vervolgens langszij met 2 punten. Pitcher Davey Paulussen gooide 2 man uit op 3 slag en de derde nul viel na een
prachtige aangooi van catcher Savan Boer(foto) op 3e honkman Ruben van Wieren.Toen Robur kon scoren op een
aantal wijdballen van Paulussen, werd deze vervangen door van Wieren die vervolgens de eerste slagman met een
strike-out aan de kant zette. De eerste winst was binnen, 5-3!

De tweede wedstrijd begon Bedrocks sterk aan slag door o.a. honkslagen van Rayyan Karamali, Scott Schulting, Savan Boer, een prachtige stootslag van Stefan Mol en een’ grand slam’ homerun van Melvin Pijpker. De eerste 8 punten waren binnen. Pitcher Scott Schulting liet geen honkslag toe en stuurde vervolgens de eerste 3 Robur slagmannen met 3 slag naar de kant. In de 2e slagbeurt van Bedrocks werd het maximum van 9 punten gehaald. De Emmer pupillen bleven sterk spelen en behaalden een fraaie 17-3 overwinning.

Dames; Bedrocks-Caribe 2:
De Bedrocks softbalsters begonnen in Groningen tegen Caribe sterk aan slag met honkslagen van o.a. Marion Beldman en Shirley van Gelden werd het 3-5 in de eerste inning. De Emmer diesel kwam goed op gang en zo werden vervolgens in de 2e inning 7 punten gescoord, in de 3e inning nog eens 2 en in de 4e inning maar liefst 8 punten! Het Pitcher catcher duo Bich Dinh en Mariska Savenije hielden de dames uit Groningen kort, de enkele bal die geslagen werd, werd door het gedegen verdedigende spel van de Emmenaren snel en goed verwerkt. Korte stop Kelly Hartman zette alle 3 nullen uit de 3e inning op haar naam, pitcher Dinh maakte vervolgens korte metten met de laatste 3 slagvrouwen van Groningen, eindstand 5-23.

Junioren; Bedrocks-Northern Stars Leeuwarden:
Bedrocks kwam met honkslagen van Kevin Vording en Scotty v/d Berg en een formidabele 3-honkslag van Harry Boonstra direct op voorsprong. Dat Bedrocks een gedegen jeugdopleiding heeft, bleek uit het feit dat wegens vakantieperikelen, de ingezette aspiranten Robbin Vording en Barney van de Berg het hogere niveau makkelijk aan konden. Mede door het sterke optreden van Emmer verdediging, onder leiding van pitcher Kevin Vording en catcher Devi Seijkens kregen de Stars weinig kans te scoren, terwijl Bedrocks met o.a. een prachtige stootslag van Robbin Vording de kansen optimaal benutte en met een mooie 3-8 overwinning naar Emmen kon vertrekken. (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda