Zilver en brons voor Bedrocks

LÖNINGEN(D) - Zondag werd in het Duitse Löningen een honkbal-zaaltoernooi gehouden. Naast acht teams uit het Noord –Westen van Duitsland deden twee teams van Bedrocks uit Emmen mee. De Emmer junioren gingen voortreffelijk van start en moesten het in de halve finale opnemen het Bedrocks herenteam wat aanvankelijk moeizaam op gang kwam en met twee verlies partijen was gestart. De onderlinge strijd werd in het voordeel van de Emmer heren beslecht, maar in de finale ging het 1e Bedrocks team roemloos ten onder tegen Bremen Dockers.


Voor het eerst in de jaren dat Bedrocks aan het toernooi van Löningen Tigers  mee deed, werd niet het goud, maar zilver en brons door Bedrocks binnen gehaald.

 

In de Emmer sporthal Emmerhout beleefden de  pupillen en aspiranten honkballers van Bedrocks veel plezier tijdens een aantal indoor honkbalwedstrijdjes. De pupillen speelden tegen Pioneers uit Assen, en Blokes uit Veendam.


Bij deze indoorvariant tost de coach de bal op waarna deze het veld ingeslagen moet worden. Met zachte indoor
ballen is dit prima in de zaal te spelen.  De Emmenaartjes waren uiteindelijk de sterkste.

Bij de aspiranten was er helaas maar één ander team aanwezig, de Blue Hawks uit Zwolle waar tegen een 3 tal wedstrijdjes werden gespeeld. In deze leeftijdsgroep moeten de honkballers zelf de bal optossen en dan slaan.


Bij echte wedstrijden op het veld zijn in beide gevallen werpers die de bal aangooien, maar daarvoor is de zaalvariant niet echt geschikt. Voor zowel de pitchers als ook catchers worden bij Bedrocks momenteel extra trainingen gegeven.
De komende twee zondagen wordt er door alle Bedrocks teams nog van 9.30 tot 18.00 uur in Sporthal Emmerhout getraind, waarna eind maart de buiten trainingen op de Bedrocks velden op de Meerdijk weer starten.

Over 6 weken beginnen de competities van het seizoen 2014. Bij alle teams is nog ruimte voor nieuwe spelers, meer info op www.bedrocks.nl (Foto’s  Bert Springer en Erik Eilering}.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda