Zwaar verlies Bedrocks.

De derde wedstrijd in de tweede klasse voor het eerste honkbalteam van het Emmer Bedrocks is uitgelopen op den zwaar verlies. Emmer coach Ralph Seijkens zat met de handen in het haar, maar liefst 5 spelers van het eerste team moesten afzeggen vanwege vakantie, studie, werk en twee mannen zijn herstellende van een schouder uit de kom. Diverse reserves werden opgetrommeld om het team kompleet te maken en naar Drachten af te reizen. Het eerste team van Drachten Diamonds soleert in tegenstelling tot Bedrocks al jaren in de tweede klasse en onder deze omstandigheden kon de wedstrijd dan ook worden gezien als een zware opgave, maar ook als een uidaging. In de eerste inning wist alleen D. Dijkstra aan Emmer kant een honkslag te maken en te scoren, tegenover ook een punt aan Drachtster kant.


Pitcher -Catchertrainer Keith Bortz

In de 2e inning waren er aan Emmer kant honkslagen van wederom D. Dijkstra, P. Springer, een prachtige 2-honkslag van M. Ward en J. Strick produceerde een formidabele 3- honkslag en zo kwamen er 4 man over de thuisplaat en bij Drachten 2. Met de stand 3-5 een mooie uitgangspositie bij de start van de 3e inning voor de Emmenaren dus. Mede door honkslagen van R. v/d Toom en M Ward wisten de  Bedrocks 1 keer te scoren. De gelijkmakende slagbeurt van de Diamonds deed de wedstrijd helaas kantelen.



Pitcher Alex ten Hoor

Emmer werper Strick had steeds meer moeite zijn worpen te controleren en de Drachtster slagmannen kregen steeds meer grip op de Emmer pitcher, waardoor de honkslagen en daar mee de punten toenamen, stand 9-6. Emmer coach Seijkens besloot werper Mike v/d Bom zijn debuut te laten maken in deze competitie. v/d Bom doet het in de trainingen prima maar om een goede intree als werper te maken onder deze omstandigheden moet je wel erg sterk in je schoenen staan.


DE Emmer coach zit met de handen in het haar

Geen moment wist v/d Bom gecontroleerde ballen te gooien en nog die zelfde inning verving Seijkens de Bedrocks pitcher door Alex ten Hoor.  Het kwaad was toen al geschied en de 4e inning eindigde in 17-6. Ook ten Hoor kon het slaggeweld aan Friese kant niet helemaal aan, iets wat ook de rest van de Emmer verdediging zich kon aantrekken.


Pitcher Jop Strick op de achtergrond

In de aanval konden de Bedrocks weinig vat krijgen op de Drachtster werper, waardoor de Emmer honkballers niet meer tot scoren kwamen. In de 7e inning werd de strijd beëindigd met een enorme 22-7 nederlaag. Om het doel: handhaven in deze competitie, te realiseren zullen de Emmenaren alle zeilen moeten bijzetten.


Pitcher Mike v.d. Brom

Een eerste stap is ondertussen al gemaakt. De uit het Amerikaanse Cincinnati afkomstige Keith Bortz zal zich gaan bemoeien met de training van de Emmer pitchers en catchers van de diverse teams. De inmiddels in Emmen wonende Bortz die op university nivo heeft gespeeld en op college nivo gecoacht, zal zich bezig houden met de ontwikkeling van deze posities en is een welkome aanvulling op het Bedrocks technisch kader.

Zondag aanstaande om 14.00 ontvangt Bedrocks  Quick Amersfoort op de Meerdijk.

Dames
Op de Meerdijk ontvingen de Emmer softbalsters Eagels uit Deventer. Op voorhand een zware dobber voor het kort geleden geformeerde Bedrocks softbalteam aangezien de Deventer Dames de voorgaande wedstrijden hadden gewonnen. Na de 1e inning stond het 2-3, voor de Emmer dames blijkbaar het sein om een tandje bij te zetten. Door goed pitchen van werpster Irma Seijkens en uitstekend veldwerk wisten de Emmer dames de zaak de 2e inning dicht te houden.

Pitcher Irma Seijkens op de achtergrond

In de gelijkmakende slagbeurt waren er honkslagen door M. Beltman, P. Scholte en M. Savenije, een tweehonkslag door I. Seijkens en een prachtige 3-honkslag door Bich Dinn. Dat resulteerde in 5 punten. Uiteindelijk werd het een fraaie 9-4 overwinning voor de Bedrocks softbalsters. De overwinning ging er bij het Emmer publiek in als de welbekende Deventer koek.

Paula Scholten maakt een honkslag

Heads eerste sliding op drie

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda