Zware nederlaag Bedrocks 1

BUSSUM - Zondag vertrok het eerste honkbalteam van Bedrocks opgetogen naar Bussum voor de ontmoeting tegen HCAW-3, de nummer 3 in de 2e klasse. De eerste confrontatie in Emmen eindigde weliswaar in een 6-13 overwinning voor HCAW, maar Bedrocks leek op de goede weg, waarbij in de verdediging aanzienlijk minder fouten werden gemaakt. Helaas zat het in Bussum niet mee. In de eerste inning werden de eerste 3 Bedrocks slagmannen met 3 slag naar de bank verwezen, waarna HCAW aan de gelijkmakende slagbeurt kon beginnen.


Om  Emmer werper Jop Strick te sparen, werd begonnen met Alex ten Hoor(foto) als startend werper.  Ten Hoor had moeite de bal te controleren, waardoor 4 HCAW slagmannen door 4-wijd en geraakt werper op de honken kwamen. Dit leverde de Bussumers in combinatie met 4 honkslagen en 2 veldfouten in de Emmer verdediging maar liefst 8 punten op en daarmee was eigenlijk de wedstrijd al beslist. Ten Hoor zette alle zeilen bij in de volgende 3 inningen kwamen er nog slechts 3 punten binnen voor HCAW, maar de Emmer mannen kregen geen grip op de sterke werpers uit het Gooi waardor het begin 5e inning 1-11 was.

Ten Hoor werd vervangen door Franklin Rodriquez Gonzalez die moeite had met de werpheuvel en liet 5 HCAW slagmannen op rij met 4 wijd naar het honk vertrekken waarop 3 punten binnen kwamen.


Emmer coach Ralph Seijkens bracht Fernando Acevedo op de heuvel die in de laatste 2 inningen nog 2 punten tegen kreeg. 


Pleister op de wonder was een solo homerun van Rikson Martina. 

Afgezien van het Emmer werpers probleem was het niet allemaal ach en wee. Positief was de teamspirit en dat er aan Bedrocks kant slechts 3 veldfouten werden genoteerd, ten opzichte van HCAW 2. De verhouding in honkslagen, 10 voor HCAW en 7 voor Bedrocks, geeft wel aan dat Bedrocks met een 2-16 eindstand veel te weinig kreeg. Zondag aanstaande om 14.00 wordt de nummer 4, Drachten verwacht op de Meerdijk.

Junioren / Aspiranten.

De Emmer junioren behaalden op de Meerdijk een prachtige 13-4 overwinning op Caribe uit Groningen, waarbij Bedrocks een plaats in de top drie veroverde. Met een 13-2 overwinning op het zelfde Caribe werd ook door de Emmer Aspiranten de top 3 van de competitie bereikt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda