Judo open Drentse weer groot succes

EMMEN - Zaterdag werd in sporthal Angelslo voor de tiende keer de Open Drentse judo kampioenschappen gehouden. Dit werd een groot succes voor de organisatie van judovereniging Vos.


Het was niet alleen een succes voor judovereniging Vos op organisatorisch gebied maar ook op sportief gebied waren er goede resultaten. Bij de heren senioren tot 81 kg. kwam Dave van Lier knap tot een finale plaats. Hier moest worden gewonnen van de Duitser Florian Dieck. Van Lier kon niet winnen van de top judoka uit Ladbergen maar dus een prima 2e plaats.

Erik Schimmel werd 2e in de klasse boven de 90 kg. Met grote inzet was hij in de finale gekomen. Hier werd verloren van Benjamin Heeres uit Groningen. Lois Klein was weer goed bezig bij de jeugd. Eigenlijk gaat het steeds beter en zij werd weer 1e.

Alle aandacht ging natuurlijk uit naar de wereldkampioene veteranen, Natasja Meijer, die zich ook ingeschreven had voor dit toptoernooi. Zij wou zich tijdens haar eigen toernooi in Emmen toch weer meten met de jongere generatie. Na een aantal gewonnen wedstrijden ging het in de finale tegen de Duitse topper, Kirsten Schophuis, bijna mis. De vijftien jaar jongere judoka van Stella Bevergern had Meijer goed bestudeerd in de voorronden.

Haar tactiek werd dan ook bijna succesvol door Meijer geen kans te geven om aan te vallen. Deze kreeg dan ook twee straffen voor inactiviteit. Op karakter kwam de judoka van Vos terug in de wedstrijd en maakte een werptechniek gevolgd met houdgreep. Daar is bij Meijer niet uit te komen en zij won met vol punt de fraaie bokaal.

De andere deelnemers van Vos kwamen ook ver maar moesten voor de prijzen afhaken. Vervelend is dat Mark Breider in de zware klasse een blessure opliep die langdurig herstel nodig heeft.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda