Knappe prestaties op drie plaatsen dit weekend door judoka,s.

KLAZIENAVEEN - De judoka,s van Vos waren dit weekend op drie plaatsen actief in Nederland. In Venray kwam bij het Open Nederlands kampioenschap G â

De zestienjarige judoka dwong een heleboel respect af door als laagste band en jongste deelnemer deze prestatie neer te zetten. Coach en begeleider Geert Ottens was zeer tevreden over zijn inzet en behaalde resultaat. Dit ook omdat Hessel Smit in de middag nog aan een ander toernooi deelnam, het Shensu – toernooi wat in dezelfde hal werd gehouden. Hier werdde eerste partij gewonnen van de Engelsman Andrew Woodland. Daarna werd gewonnen van de Nederlander Kristof Surinx en plaatste zich daarmee in de finale. Helaas werd deze verloren van de zeer ervaren Stuart Jackman uit Engeland.

Dedemsvaart.
Een startende wedstrijdgroep van 8 deelnemers kwam hier op mat en, wel bijzonder, ook allemaal op het erepodium. Levi Martens, Yrsa Wessel, Brandon Goeree en Dominique Peters zorgden voor een eerste plaats. Jarnik Halm werd tweede en Finn Wieringa, Zen Groote en Crifaa Blauw werden allemaal derde. Hier waren de coaches Natasja en Koop Meijer helemaal tevreden mee.

Hengelo.
Er moest hard gewerkt worden om tijdens het zogenaamde JPT toernooi een prijs te behalen. De kwaliteit van dit toernooi staat op een hoog niveau. Lois Klein moest dit direct al in haar eerste wedstrijd ervaren. Direct er al voor de honderd procent bijzijn is noodzaak. Zij verloor de eerste wedstrijd en moest daarna goed aan de bak om de drie wedstrijden daarna te winnen.

Dat lukte en het bijzondere was dat er drie deelneemster gelijk eindigden in gewonnen wedstrijden en punten. In een nieuwe ronde kwamen deze drie weer tegen elkaar. Lois was nu weer als vanouds op dreef en won haar wedstrijden met overmacht en daarmee een eerste plaats. Tom Akker had het even moeilijk. Als deelnemer met de laagste band en dan tegen meer ervaren judoka,s kiest hij toch voor de meer sterkere toernooien.

Ondanks een verloren wedstrijd kwam hij in de herkansing en laat dan zijn knappe wedstrijdmentaliteit zien. Met een gewonnen herkansing en daarmee een derde plaats kun je zeker in deze klasse tevreden zijn. Dimitri Boer en Laura Hidding kwamen ook ver. Beide verloren om de derde plaats en werden dus vijfde. Coach Jacob Vos was zeker niet ontevreden met de resultaten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda