OPEN DRENTSE JUDO KAMPIOENSCHAPPEN EEN GROOT SUCCES

EMMEN - De Open Drentse judo kampioenschappen waren zaterdag een groot succes. Meer dan 800 deelnemers uit binnen en buitenland kwamen op 12 wedstrijdmatten in actie. Het groot aantal toeschouwers kon in sporthal Angelslo urenlang genieten van judo op hoog niveau. Bij een aantal seniorenklassen kon je genieten van topniveau.

De klasse heren senioren tot 81 kg. was vanaf het begin tot het einde judo wat je graag ziet. Aanvallend en spectaculair.
De Zweed Armin Didic won uiteindelijk de finale van deze klasse tegen Florian Dieck uit Duitsland. De organiserende vereniging Vos was in eigen huis er ook goed bij. Zowel bij de senioren als de junioren werden uitstekende resultaten behaald. Rick Nieters kwam voor het eerst uit in de klasse tot 90 kg. Dat deed hij met een voortreffelijk resultaat. Hij won met ippon de finale van Emil Bris die deel uitmaakt van de National Selectie Noorwegen.

Erik Schimmel was in de zwaarste klasse bijzonder goed in vorm. Met knap uitgevoerde technieken en zijn doorzettingsvermogen kwam hij in de finale. Hier kwam hij tegen Martin Nilsson van het West England Team. De Englander had geen antwoord op de snelle beenacties van Schimmel en verloor uiteindelijk met ippon. Lois Klein wint de lichtste klasse bij de junioren. Zij won alle wedstrijden met grote overmacht. De Zweedse Nana Bari van Staffanstorp judo kon niet tegen de aanvallende Klein op en verloor op beslissing de finale.

Tom Akker en Alex Wacker kwamen allebei op het erepodium met een tweede plaats. Beide judoka,s verloren
de finale. Zij kunnen echter tevreden terugzien op dit behaalde resultaat tijdens het supersterke toernooi.
Jurrien Kugel uit Erica kwam ook tot een prima resultaat. Hij won de klasse tot 55 kg. heren junioren. Judovereniging Vos kreeg na afloop veel lof voor de organisatie. Het toernooi was eigenlijk te vol met het grote aantal deelnemers
maar was zodanig strak geregeld dat alles prima verliep.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda