Jurrien Kugel sterkste in Den Haag.

DEN HAAG - Het afgelopen weekend heeft Judo Instituut Noord deelgenomen aan het sterk bezette Residentie judotoernooi gehouden in Den Haag. Dit toernooi is door de JBN aangemerkt als een meetmoment voor judoka’s in de -18 jaar. Hierdoor kunnen ze punten pakken om uiteindelijk door de judobond geselecteerd te worden voor europacup wedstrijden.

In de gewichtsklasse tot 55 Kg. stond Jurrien Kugel uit Erica een sterk toernooi te draaien. De eerste drie wedstrijden werden door Jurrien ook overtuigend gewonnen. In de kwartfinale moest Jurrien het opnemen tegen de sterke Dylan van der Kolk. Deze wedstrijd wist Jurrien ook met een ippon te winnen. De finale werd uiteindelijk een zeer spannende partij die in voordeel van Jurrien beslist werd met een straf voor zijn tegenstander. In de gewichtsklasse tot 66 kg. kwam Jan Willem Loer sterk voor de dag. Jan Willem die de afgelopen maanden in een uitstekende vorm verkeert was zeer dominant aan het judoën.

In de halve finale moest Jan Willem het opnemen tegen de sterke Floris Koenen, die hard op zijn rug werd geworpen met een binnenwaartse beenworp. In de finale moest hij het vervolgens opnemen tegen de technisch vaardige Owen Braam. Ook deze wedstrijd werd snel door Jan Willem met een ippon beslist, waardoor hij kampioen werd in de 66kg. klasse. De 14 jarige Max Benthem ook uitkomend in de gewichtsklasse tot 66 kg. werd uiteindelijk zeer knap 7e in dit sterke deelnemers veld. Owen Wiehink kwam het in de gewichtsklasse tot 50 Kg. helaas te kort voor een hoge klassering. Bij de jongens tot 12 jaar werd Mees Klunder verdienstelijk 2e in de gewichtsklasse tot 38 kg.

In de leeftijdsklasse tot 15 jaar werd Max Benthem overtuigend kampioen. Met technisch gevarieerd judo won hij al zijn wedstrijden. Ook Amanda Lich en Eline Slomp deden het goed, maar verloren helaas hun finale, waardoor ze genoegen moesten nemen met een uitstekende tweede plaats. In de klasse tot 60 kg. won Guido Kikkert verdienstelijk brons door een beetje ongelukkig in de halve finale van een Deen te verliezen. Ook onze jongste judoka’s die deelnamen aan het opstaptoernooi in Roden lieten een prima indruk achter. Dianne Mensink mocht trots haar 1e prijs in ontvangst nemen. Lieke en Sven Ruzius werden zeer verdienstelijk 2e en Kim Steensma werd zeer knap derde.