Goede start Vos judoka,s in het nieuwe jaar.

DEDEMSVAART - Een aantal judoka,s van vereniging Vos was in Dedemsvaart op de wedstrijdmat en een ander groepje in Eindhoven. Dave van Lier was bij de senioren in de zware klasse goed op dreef en werd 1e door Patrick Meijer uit Hardenberg in de finale te verslaan.

Bij de jongens werd Jay Langerijs 1e en Dylan van der Plaat 2e. Beide startende wedstrijdjudoka,s kwamen ook direct al op het podium. Brandon Langerijs met een 1e en Levi Akgun met een 2e. Lois Klein was bijzonder goed in vorm tijdens het zogenaamde Espoir toernooi. Een toptoernooi met veel buitenlandse deelname.

In de lichtste klasse won Klein vier wedstrijden. De finale was een boeiende strijd, die beslist moest worden met een golden score. Dat betekent net zo lang doorgaan tot er een winnaar is. Helen Harbib uit Bottrop wist het lang vol te houden tegen Lois Klein. Deze won de wedstrijd op karakter door meer aan te vallen waardoor Harbib werd gediskwalificeerd met drie straffen. Een knap resultaat van Klein om hier 1e te worden.

Foor Maats deed het ook prima. Zij kwam voor het eerst in een hogere leeftijdsklasse uit. Na drie winst partijen verliest zij van Suplusepa uit Haarlem. In de verliezers ronde kwam zij sterk terug maar verloor de wedstrijd om brons van Godschalk uit Hoogvliet. Toch een zeer goed resultaat voor Maats.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda