AXman Challenge verwacht meer dan 10.000 toeschouwers

EMMEN – Zeven parcoursbouwers zijn vanaf dinsdag bezig om alle hindernissen op te stellen voor de eerste aflevering van de AXman Challenge in het centrum van Emmen. De laatste hindernis wordt in de uren voorafgaand aan de start, om 11.30 uur op zondag 22 april, opgebouwd. Dan ook wordt een van de tunnelbuizen volledig afgesloten tussen zeven uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds.

Zeker is dat een recordaantal deelnemers zich heeft aangemeld voor de AXman Challenge, voorheen Caveman Challenge. Meer dan 2500 sporters verschijnen aan de start.

De AXman Challenge is buiten een sportieve activiteit vooral ook een publieksevenement. Op drie plekken langs het parcours zijn toeschouwerhotspots ingericht. Niet alleen kunnen op die plekken de deelnemers van dichtbij worden gevolgd, ook zijn daar de horecapunten met drank en voedsel. Daarnaast staan op al de drie hotspots diskjockeys. Op grote schermen kunnen de sporters een groot gedeelte van het parcours live worden gevolgd. De hotspots zijn op het Raadhuisplein, in het Rensenpark en langs het Oranjekanaal. Daar zijn ook tal van mogelijkheden om de sporters te fotograferen.

Speciale routes
Om bij de hotspots te komen is het grote parkeerterrein P2, achter Wildlands langs de Ermerweg, volledig beschikbaar voor toeschouwers van de AXman Challenge. Via speciale routes wordt het publiek naar de hotspots geleid. Volgens Jan Schutrups van de organiserende stichting doen er heel veel kids met hun ouders mee aan de AXman Challenge. “We hebben de afgelopen week de inschrijving weer opengesteld omdat we talrijke mailtjes kregen met het verzoek om toch maar mee te mogen doen. Ook grote groepen leden van sportscholen melden zich nu aan. We hopen stiekem zelfs naar de 3000 deelnemers te gaan. De inschrijving is tot donderdag geopend via www.axmanchallenge.nl.”

Vrijwilligers
Twee grote trucks met opleggers brengen alle materialen naar Emmen. Schutrups: “De parcoursbouwers beginnen dan dinsdag in het Noordbargerbos met de eerste hindernis. Op zaterdag komen vijftig vrijwilligers meehelpen bij de opbouw. Op de dag zelf zijn we met 130 vrijwilligers in touw”, zegt Schutrups. “De afbraakploeg op maandag bestaat uit dertig man.”

Webshop
Om het plaatje helemaal compleet te maken, vanaf nu is er ook unieke AXman Challenge kleding te koop op webshop www.axmanchallenge.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda