Judoka’s plaatsen zich voor deelname aan het NK.

KOLLUM - In Kollum werden de noordelijke kampioenschappen tot 18 jaar gehouden. De dames van judovereniging Vos kwamen met knappe resultaten op het podium. Lois Klein werd kampioen in de lichtste klasse. Eigenlijk was zij al automatisch gekwalificeerd voor het NK omdat zij vorig jaar Nederlands kampioen was geworden.

Zij besloot toch om deel te nemen om extra wedstrijden te kunnen maken voor het NK. Annabel Weber wist in de klasse tot 52 kg. 2e te worden. Dit ondanks haar afwezigheid op de wedstrijdmat van twee maanden door een vervelende blessure aan haar enkel. Floor Maats was goed in vorm en verloor met minimaal verschil de finaleplaats en werd 3e. Trainingsmaatje Ellis Lubbers kwam ook knap tot een 3e plaats in de zwaar bezette klasse tot 57 kg.

Bij de jongens tot 18 jaar kwam Tom Akker op het podium met een gedeelde 3e plaats. Hij kwam uit in een hoger leeftijdsklasse en deelname tot 18 jaar was voor hem een test. Jay Langerijs werd 2e bij de jeugd. Alle judoka’s van Vos hebben zich door het behaalde resultaat gekwalificeerd voor deelname aan het NK dat in Almere zal worden gehouden.

De toppers van Judovereniging Vos dat zich voor het NK wist te plaatsten. Van links naar rechts Ellis Lubbers, Annabel Weber, Floor Maats en Lois Klein.(Foto Vos)