Jeugd judovereniging Vos vooraan bij noordelijke kampioenschappen te Drachten.

DRACHTEN -De noordelijke districtswedstrijden teams voor de jeugd waren voor vereniging Vos een aangename verrassing. Vooraf werden de resultaten niet hoog ingeschat, maar meer om ervaring op te doen voor de nog jonge judoka's. Het meisjesteam was zeker bijzonder succesvol. Met veel animo werden de wedstrijden gemaakt. Klea Cani was met haar 22 kilo veruit de lichtste judoka van alle teams maar vocht als een leeuw om haar wedstrijden te winnen van de veel zwaardere meisjes.


Dat lukte niet helemaal maar Sophie Klaver maakte dat goed door wel alle wedstrijden te winnen. Lorena Schrik en Sofie Boon waren ook goed in vorm en wonnen er twee. Sill Arends, als laatste van het team, kwam in de zwaarste klasse uit. Hierin was zij ook de lichtste maar zij liet zien dat er veel vechtlust in haar zit en gaf zich zomaar niet gewonnen.

Het meisjesteam verloor van Judo A-Zeven uit Heerenveen maar won van Sportschool Poelstra uit Stiens en de wedstrijd om de tweede plaats van Judo Academy NN uit Groningen. Door dit resultaat kwalificeerden zij zich voor deelname aan de Nationale kampioenschappen welke 16 juni in Nijmegen wordt gehouden.

Het jongensteam kwam ook ver. Met twee gewonnen teamwedstrijden en een verloren partij konden zij zich nog plaatsen voor deelname aan het NK. Helaas werd deze wedstrijd nipt verloren en werden zij uiteindelijk derde. Met grote inzet en motivatie van Emilio Weerman, James Hemel, Denzel Reurink, Rick Jonker, Dave Pieper en Boaz Schoonewille werd dit knappe resultaat bereikt. Zij gaan nu als team weer deelnemen aan de wedstrijd om de Emy bokaal die op 6 juli zal worden gehouden.


Op de eigen foto: Meisjes en Jongensteam judovereniging Vos met coaches

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda