Judoka Natasja Meijer wint supertoernooi in Venray

VENRAY - De judoka's van Vos leverden dit weekend knappe prestaties in Venray. Natasja Meijer werd kampioen in de klasse dames senioren tot 70 kg. Meijer, die 5 kg. was afgevallen, liet tijdens dit supersterke toernooi zien dat zij nog goed meedoet met de besten. Claire Moore (Engeland), Huizinga, Hautman (Nederland ) en Anneke Krischna (Duitsland) waren niet in staat om haar de gouden plak te ontnemen.

Rick Nieters was wederom in een uitstekende vorm. Bij de heren senioren tot 81 kg. kwam ook hij dicht bij goud. De eerste partij tegen Lee Shinkin (Engeland) werd na de reguliere speeltijd en daarna golden score op beslissing verloren. Niet iedereen was het daarmee eens. De geprikkelde Nieters won daarna ondermeer van Marco Dabiels (België) in de herkansing. De wedstrijd om het brons tegen Morgan Latessa, kampioen van Luxemburg, werd met een schitterende ippon winnend afgesloten.

Bij de junioren ging Vera Oosterhuis met een fraaie zilveren medaille naar huis. Maurille Lile (Engeland) en Janine Hofacker (Duitsland) werden met ippon verslagen. De halve finale tegen Ditte Buil (Nederland) werd knap met houdgreep gewonnen. Joyce Camps (Duitsland) was in de finale even te sterk voor Oosterhuis. Met een fraai uitgevoerde tiltechniek won zij het goud.

Voor Michelle Benjamins was het einde even zuur. Na een verliespartij kwam zij in de herkansingsronde waar zij knap won van Laeke Olsen (Denemarken). De strijd om het brons tegen Samira Heisel (Duitsland) leek te zijn gewonnen met een overname techniek. De scheidsrechter gaf de score echter aan Heisel. Voor Michelle Benjamins een 5e plaats.

Het internationale toernooi in Venray kan met 1600 deelnemers van 304 verenigingen uit 23 landen als een bijzonder sterk toernooi worden genoemd. Coach Jacob Vos was dan ook tevreden met de verrichte prestaties van zijn judoka's.