EKC 2000 kansloos in eigen sporthal

EMMEN - De verwachtingen waren hoog. In de afgelopen wedstrijden werd steeds nipt verloren en vooral afgelopen week zat EKC 2000 dicht bij het behalen van één of zelfs twee punten. Thuis tegen het sterke Regio ’72 uit Vaasen moest het gaan gebeuren. De ploeg uit Emmen kwam echter van een koude kermis thuis: 15-26.

De opening was voor de thuisploeg. Met een fraaie ingestudeerde actie werd het uit een doorbraak in de eerste minuut 1-0. Na de 1-1 wist Regio ’72 uit te lopen via 1-3 naar 3-7, voordat weer iets terug kon worden gedaan. Nadat Regio ’72 de marge had uitgebreid naar zes punten bleef dit gat redelijk lang staan. Via de tussenstanden 5-11, 6-12 en 7-13 werd er gerust met een 9-13 stand. De marge was teruggebracht tot vier punten en dat gaf weer wat hoop.

Direct na rust nam Regio ’72 echter het heft stevig in handen en liep uit naar 9-16 en eigenlijk was de wedstrijd toen gespeeld. Tegen de zes doelpunten die EKC 2000 nog wist te scoren, stelde Regio ’72 er maar liefst negen tegenover, waardoor de Emmer korfbalploeg flink onderuit ging met de alleszeggende score van 15-26.

In een interview na afloop gaf hoofdtrainer Atte van Haastrecht de volgende reactie. “Een kansloze nederlaag. We missen teveel kansen en schieten niet met scherp. Daarnaast doet het gebrek aan lengte en de vele blessures en zieken ons geen goed. We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen en het wordt nog een zware opgave om kans te hebben op lijfsbehoud, Maar we geven ons niet zomaar gewonnen. Dinsdag gaan we er dus weer flink tegenaan.” Komende zaterdag gaat EKC 2000 op bezoek bij Hellas ’63 uit Nunspeet.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda