Twan Wagenaar finisht in de top tien in het NK 85cc in Westerbork

WESTERBORK - Twan Wagenaar van EMD Racing in Emmen is in het Nederlands Kampioenschap 85cc in Westerbork in de top tien geeindigd. In de eerste manche kon hij niet lekker in zijn ritme komen waardoor er niet meer in zat dan een tiende plaats.


In de tweede manche knokte hij tegen een probleem met zijn koppeling maar wist er toch een achtste plaats uit te slepen. Eloy van Rijkevorsel kwam in de eerste manche door een probleem bij de start en later nog een valpartij niet verder dan een 23ste plaats. In de tweede manche reed hij enige tijd in de top vijf maar omdat hij wat te geforceerd begon te rijden, viel hij een aantal plaatsen terug en werd moegestreden op een twaalfde plaats afgevlagd.

Beide rijders begonnen met een positief gevoel aan de training in Westerbork. Twan wist in zijn groep een vijfde tijd op de klokken te zetten en mocht hiermee in beide manches als negende oprijden naar het starthek. Met Eloy duurde het even voordat hij in zijn ritme kwam maar in de voorlaatste ronde wist hij er toch nog een snelle ronde uit te persen waarmee hij de sessie afsloot als zesde!

De eerste manche begon met een tegenslag voor Eloy. Hij reageerde snel toen het starthek viel maar omdat het hekje terug omhoog stuiterde, bleef Eloy half hangen en moest hierdoor bijna als laatste aan de wedstrijd beginnen. In al zijn haast om tijd en plaatsen goed te maken, kwam hij ten val waardoor er uiteindelijk in de eerste manche niet meer in zat dan een drieentwintigste plaats. Twan kon in de eerste manche niet lekker in zijn ritme komen en maakte hierdoor wat fouten. Ondanks dit bleef hij knokken voor wat hij waard was en wist er toch nog een tiende plaats uit te slepen.

Beide rijders waren uiterst gemotiveerd om het in de tweede manche beter te doen. Eloy pakte een hele goede start en kon rond de zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel stootte hij door naar een vierde positie. Hier wist hij een aantal ronden goed op stand te houden maar omdat hij te geforceerd begon te rijden, viel hij terug naar een twaalfde plaats.

Teleurgesteld keerde Eloy terug naar het rennerskwartier. Het rijden gaat lekker en de snelheid is er, alleen moeten de puzzelstukjes nog even in elkaar vallen! Twan werd in de tweede manche geplaagd door een probleem met de koppeling. Hij kwam matig weg bij de start maar knokte voor wat hij waard was en wist uiteindelijk op een achtste plaats over de finish te komen.


In het dagklassement eindigde Twan op een achtste plaats en Eloy moest genoegen nemen met een achttiende plaats. Aankomend weekend zal Twan deelnemen aan de eerste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in het Deense Slagelse.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda