Twan Wagenaar twaalfde in EK 85cc in Denemarken

SDLAGELSE - Twan Wagenaar van EMD Racing is in de eerste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in het Deense Slagelse op een twaalfde plaats geeindigd. De rijder uit Epe wist in de eerste manche twaalfde te worden maar ging in de tweede manche voor meer.


Echter in een gevecht om een top tien plaats kwam hij even ten val waardoor hij uiteindelijk dertiende werd. Eloy van Rijkevorsel kwam in de eerste manche helemaal vanuit de achterhoede terug naar een 23ste plaats. In de tweede manche streed hij goed mee in de top twintig. Echter door opgepompte armen moest hij in de slotfase nog verschillende plaatsen afstaan en kwam moegestreden op een twintigste plaats over de finish.


Op zaterdag wist Twan(429) zich met een zevende plaats in de kwalificatieheat rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd. Eloy kreeg in de kwalificatieheat een flinke tegenslag voor de kiezen. Hij pakte een goede start en reed op een vierde plaats toen hij uit moest wijken voor een gevallen rijder. Dit had tot gevolg dat Eloy zelf ook ten val kwam en door verschillende rijders geraakt werd.

Door de valpartij wist hij zich niet rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd en moest het hierdoor in de laatste kans opnieuw proberen. Eloy slaagde erin om er een scherpe tijd uit te persen en had aan een vierde tijd voldoende om op zondag mee te mogen doen aan de wedstrijd.

Beide rijders gingen op puntenjacht in de eerste manche. Helaas zaten ze er beiden niet goed bij na het vallen van het starthek. Omdat Twan in de eerste bocht helemaal buitenom ging, wist hij vele rijders te passeren en kon hij op een tiende plaats aan de wedstrijd beginnen.

Het eerste deel van de wedstrijd was goed maar in het tweede deel begon hij toch wat foutjes te maken waardoor hij genoegen moest nemen met een twaalfde plaats.

Eloy begon helemaal in de achterhoede aan de wedstrijd. Hij vocht voor wat hij waard was maar verder dan een drieentwintigste plaats kwam hij niet.

Nadat beide rijders tussen de manches hun tijd hadden genomen om te herstellen, waren ze er klaar voor om er in de tweede manche tegenaan te gaan. Eloy zat er in deze manche vele malen beter bij na de start maar door een aantal foutjes in de eerste ronde viel hij terug tot buiten de top twintig.

Hij bleef knokken voor wat hij waard was en kwam terug naar een zestiende plaats. Helaas kreeg hij in de slotfase last van opgepompte armen waardoor hij nog een paar plaatsen af moest staan en moegestreden op een twintigste plaats over de finish kwam. Twam kwam minder goed weg bij de start maar na een goede eerste ronde kwam hij toch al op een negende plaats voorbij start/finish.

Hij ging de strijd aan in een groepje van vijf rijders. Helaas kwam hij in het heetst van de strijd ten val waardoor hij drie plaatsen teruggeslagen werd. Na de valpartij herstelde hij zich goed en ging opnieuw in de aanval. Echter het gevecht werd gewonnen waardoor Twan in deze manche op een dertiende plaats werd afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Twan op een twaalfde plaats en Eloy van Rijkevorsel finishte op een vierentwintigste plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Senkvice, Slowakije.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda