Sem de Lange op het podium in EK 65cc in Slowakije

SLOWAKIJE - Sem de Lange van het EMD Racing Kawasaki team is in de tweede selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc Noord/West in het Slowaakse Senkvice op het podium geeindigd.


De rijder uit Weiteveen kwam in beide manches slecht weg bij de start maar kwam toch terug naar een tweede en een derde plaats en werd hiermee derde in het dagklassement. Ook Scott Smulders deed het knap in de 85cc klasse en kwam met een 18-16 in de manches tot twee keer toe tot scoren.

Het circuit van Senkvice is een harde baan, die door het mooie weer goed hard was. Sem pakte in de eerste manche een slechte start en kwam pas op een dertiende plaats door de eerste bocht. Al snel had hij een goed ritme te pakken en begon plaatsen winst te boeken. In een hoog tempo kwam hij terug naar voren en wist de manche na een goed gereden inhaalrace af te sluiten op een tweede plaats.

Sem ging in de tweede manche voor een betere start maar helaas lukte dit niet. Opnieuw moest hij aan een opmars naar voren beginnen en wederom wist hij vele rijders te passeren. Knokkend voor alles wat hij waard was, wist hij toch nog terug te komen naar een derde plaats waarmee hij ook in het dagklassement derde werd. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij nu de tweede plaats.


Ook met Scott Smulders ging het in de 85cc klasse lekker in Slowakije. Op zaterdag kwalificeerde hij zich als zestiende voor de wedstrijd. Hier zag het in de beginfase van de heat niet naar uit omdat hij terug viel naar een drieentwintigste plaats. Echter niet veel later kwam hij in zijn ritme en werkte zich terug op naar een zestiende positie.

In de eerste manche pakte Scott een goede start en door in de eerste bocht goed aan de binnenzijde te blijven zat hij er redelijk goed bij. Echter net als op zaterdag kon hij in de eerste twee ronden niet lekker in zijn ritme komen. Vanaf de derde ronde begon het beter te gaan en vocht hij zich terug naar een zestiende plaats. Echter in de laatste twee ronden moest hij nog twee plaatsen afstaan omdat hij het in de warme omstandigheden van tussen de 25 en de 30 graden bijzonder heet had gekregen. Ondanks dit sloot Smulders de manche af op een nette achttiende plaats en keerde tevreden terug naar het rennerskwartier.

De tweede manche begon hetzelfde als de eerste manche namelijk met een goede start, gevolgd door twee matige ronden. Vanaf de derde ronde begon hij aan een opmars en kwam terug van een vijfentwintigste plaats naar een zestiende positie. Ditmaal wist hij deze plaats wel in handen te houden en scoorde hiermee goede punten voor het kampioenschap.

Aankomende zondag zal Scott starten in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda