Succes en tegenslag voor Twan Wagenaar in het EK 85cc in Slowakije

SENKVICE(SLOWAK) - Twan Wagenaar van EMD Racing heeft in de tweede selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in Senkvice, Slowakije succes en tegenslag gekend. In de eerste manche reed hij een sterke wedstrijd waarin hij op een dertiende plaats over de finish wist te komen. In de tweede manche ging het nog beter en reed hij in de beginfase netjes in de top tien. Helaas kwam hij in het heetst van de strijd hard ten val en kwam daardoor met een pijnlijke knie niet verder dan een vierendertigste plaats.

Op zaterdag zette hij in de tijdtraining een negentiende tijd op de klokken. Het rijden ging nog niet helemaal lekker en daardoor slaagde hij er niet in om er een hele scherpe tijd uit te persen. In de kwalificatieheat ging het beter. Hij kwam redelijk weg bij de start en wist na een net gereden wedstrijd als dertiende over de finish te komen.

De eerste manche op zondag begon met een slechte start. Echter in de eerste ronde wist hij al verschillende plaatsen winst te boeken. Gedurende de wedstrijd vocht hij verschillende duels uit om de twaalfde plaats maar kon dit gevecht niet in zijn voordeel beslissen en kwam moegestreden op een dertiende plaats over de finish. Met dit resultaat was Twan de best geklasseerde Nederlander in de eerste manche. Na zijn goede resultaat van in de eerste manche stond Twan gemotiveerd achter het starthek om te proberen nogmaals zo’n goed resultaat neer te zetten. Zijn start was vele malen beter waardoor hij op een tiende plaats uit de eerste ronde kwam. In de beginfase wist hij goed stand te houden in de top tien en stootte zelfs door naar een negende plaats. Hij belandde in een hevige strijd en helaas ging het hierin mis voor de rijder uit Epe. Hij kwam ten val op een tafelberg en blesseerde hierbij zijn knie. Twan strompelde naar zijn motor en reed de wedstrijd nog wel uit maar helaas zat er niet meer in dan een vierendertigste plaats.

Vanwege zijn pijnlijke knie heeft Twan besloten om aankomend weekend niet af te reizen naar de eerste wedstrijd om de ADAC Junior Cup in Furstlich Drehna. Twan hoopt dat zijn knie de komende dagen goed verbeterd zodat hij aankomende zondag wel van start kan gaan in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda