Eloy van Rijkevorsel scoort top tien in Mill

MILL - Eloy van Rijkevorsel van EMD Racing heeft in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill een sterke eerste manche gereden waarin hij op een negende plaats over de finish wist te komen. Helaas kwam hij in de tweede manche gelijk in de eerste ronde ten val waardoor er niet meer in zat dan een dertigste plaats.


Het was in de training moeilijk in te schatten of de tijd goed of slecht was omdat de monitoren niet werkten. Eloy besloot daarom om een aantal keren aan te zetten zodat hij van zichzelf in ieder geval wist dat hij er het maximale uit had gehaald. Zijn tijd bleek achteraf goed te zijn want hij kwam op een achtste plaats uit de bus en maakte hiermee een perfect begin van de dag.

Enthousiast leefde Eloy naar het moment toe dat het starthek in de eerste manche zou gaan vallen. Hij zat er goed vooraan bij maar helaas maakte hij tijdens de eerste ronde een paar kleine foutjes waardoor hij op een twaalfde plaats voorbij start/finish kwam. Al snel kwam hij in een goed ritme en werkte zich op naar een achtste plaats. Het gat tot aan de vijfde man was niet groot en iedere ronde snoepte hij iets van zijn achterstand af.

Zijn opmars werd echter onderbroken toen hij op een dubbelsprong verkeerd landde en hard met zijn hoofd in aanraking kwam met het stuur. Dit had tot gevolg dat hij het een ronde rustig aan moest doen en een plaats af moest staan. Daarna ging het rijden weer zoals daarvoor en wist hij de manche af te sluiten op een negende plaats.


Na zijn goede resultaat van in de eerste manche wilde Eloy dit in de tweede manche nog eens herhalen. Helaas zat hij er ditmaal veel minder goed bij na de start en kwam in het middenveld door de eerste bocht. In het gedrang van de eerste ronde kwam hij met een andere rijder in aanraking en dit had een valpartij tot gevolg. Het duurde lang voordat hij zijn weg kon vervolgen en omdat hij daarna een aantal ronden nodig had om in zijn ritme te komen, zat er in de tweede manche niet meer in dan een dertigste plaats.

Omdat Eloy in de tweede manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een veertiende plaats. Gelukkig begint het vertrouwen weer terug te komen en kijkt Eloy uit naar de komende wedstrijden. Aankomende zondag staat voor hem de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc op het programma in St. Isidorushoeve.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda