Scott Smulders scoort top tien plaats in de Dutch Masters in Mill

MILL - Scott Smulders van het EMD Racing Kawasaki team is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill een manche in de top tien geeindigd. Smulders reed in de eerste manche een sterke inhaalrace maar zag een top vijftien plaats in rook op gaan door een mechanisch probleem in de laatste ronde.


In de tweede manche revancheerde hij zich door op een nette tiende plaats over de finish te komen!

Het circuit was in de training helemaal vlak waardoor de snelheden hoog lagen. Ondanks dit voelde Scott zich super thuis op het circuit en ging lekker rond over de baan. Hij zette verschillende snelle tijden op de klokken en kwam uiteindelijk uit op een nette twaalfde tijd.

Gretig stond hij achter het starthek voor de eerste manche. Echter toen het starthek naar beneden klapte, kwam hij slecht weg en dook pas rond de vijfentwintigste plaats de eerste bocht in. Op zijn fijn lopende Kawasaki 85cc machine kwam hij gedurende de wedstrijd goed terug naar voren en had zich in de slotfase op weten te werken naar een veertiende plaats. Helaas sloeg in de laatste ronde het noodlot toe want toen hij op het gas wilde gaan, deed zijn motor niets meer. De gaskabel was uit de carburateur geschoten waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Na de eerste manche had Scott het circuit goed bekeken en zag dat deze er een stuk zwaarder bij lag dan in de eerste manche. Zijn start was ditmaal een stuk beter en rond de vijftiende plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een tiende plaats en kreeg in de laatste ronde ook nog de aansluiting met een groepje van de negende tot aan de vijfde man. Helaas was de tijd tekort om nog meer plaatsen winst te kunnen boeken waardoor hij na een sterk gereden wedstrijd op een tiende plaats werd afgevlagd.

Ondanks dat Scott in de eerste manche niet tot scoren kwam, wist hij in het dagklassement toch nog op een vijftiende plaats te finishen. Aanstaande zondag staat voor Scott de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc op het programma in St. Isidorushoeve.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda