Sem de Lange loopt zware rugblessure op in EK 85cc in St.Isidorushoeve

SINT ISIDORUSHOEVE - De Nederlandse ronde om het Europees Kampioenschap 65cc in St. Isidorushoeve is voor Sem de Lange van het EMD Racing Kawasaki team uitgelopen op een drama. Nadat de rijder uit Weiteveen in de eerste manche netjes tweede was geworden op zijn Kawasaki 65cc, kwam hij in de tweede manche hard ten val.


Sem startte op een zesde plaats maar wist zich al snel op te werken naar een derde positie. Bij het ingaan van de tweede ronde had hij de aansluiting met de twee leiders toen hij op een snel knippenpad de controle over de motor verloor. Sem vloog voorover van de motor en brak hierbij een ruggenwervel, rib en liep daarnaast diverse kneuzingen op in het gezicht.


Vandaag is Sem uit het ziekenhuis ontslagen maar zal nu wel drie maanden in een korset moeten lopen. Het seizoen is voorbij maar het belangrijkste is dat hij volledig zal herstellen.


Scott Smulders wist in St. Isidorushoeve een dertiende plaats te scoren in de 85cc klasse. Er werd in twee groepen getraind. Scott was gelijk in de vrije training goed op dreef met een derde tijd. Dit wist hij in de pre kwalificatietraining verder te zetten met een vijfde tijd en uiteindelijk kwalificeerde hij zich aan het einde van de dag als negende. Met een goed gevoel leefde hij naar de zondag toe. Helaas begon de eerste manche met een tegenslag want Scott kwam zwaar ten val en moest vanaf een laatste plaats aan een inhaalrace gaan beginnen. Hij herstelde zich goed en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. Knokkend voor alles wat hij waard was, wist hij er uiteindelijk toch nog een eenentwintigste plaats uit te halen. Scott hoopte in de tweede manche voor een beter resultaat te kunnen gaan. Hij pakte een goede start alleen in de eerste twee ronden reed hij iets te voorzichtig waardoor hij terug viel naar een twintigste plaats. Na een aantal ronden begon het beter te gaan en wist hij de verloren plaatsen terug te veroveren en op een nette dertiende plaats over de finish te komen. In het dagklassement eindigde Scott op een achttiende plaats in St. Isidorushoeve. Aankomende donderdag zal hij starten in de internationale wedstrijd in Rhenen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda