Scott Smulders scoort top tien plaats in het NK 85cc in Borculo

BORCULO - Scott Smulders van het EMD Racing Kawasaki team heeft in het Nederlands Kampioenschap 85cc in Borculo een top tien plaats weten te behalen. In beide manches moest Smulders een inhaalrace rijden waarbij hij in de eerste manche op een tiende plaats over de finish kwam. In de tweede manche zag hij zijn opmars op een veertiende plaats rijdend stranden door een valpartij waardoor er niet meer in zat dan een 22ste plaats.

De dag begon positief voor Scott want in de training ging het lekker en voelde hij zich al snel thuis op het circuit. Hij zette een achtste tijd neer in zijn groep en verliet tevreden het circuit.

In de eerste manche reed hij een sterke inhaalrace want hij kwam niet goed uit de start en moest vanaf een vierentwintigste plaats terug naar voren komen. Door andere lijnen te rijden dan de concurrentie wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam op een tiende plaats over de finish. Ook in de tweede manche moest hij van ver komen, ditmaal omdat hij bij de start ten val kwam. In een hoog tempo begon hij plaatsen winst te boeken. Echter op een veertiende plaats rijdend kwam hij opnieuw ten val waarbij er verschillende plaatsen verloren gingen en hij uiteindelijk op een 22ste plaats werd afgevlagd.

In het dagklassement eindigde Scott op een zestiende plaats. Aankomend weekend staat de vierde selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West op het programma in het Duitse Moorgrund.Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda