Jarno Bos pakt NK punten in Veendam

VEENDAM - Afgelopen zondag is de NK Jeugd in Veendam gereden en aan de start stond ook Jarno Bos, de 11-jarige zoon van oud-crosser Martin Bos uit Klazienaveen voor zijn eerste wedstrijd op z'n Husqvarna. Jarno zet gedurende de training een 9e tijd neer. Prima! Mooi uitgangspositie voor de wedstrijd.


De eerste manche.
De rijders zoeken en plek achter het starthek. Jarno rijdt dus als 9e op. Staat in het midden van het startveld. Het bordje met 15 minuten gaat omhoog. Jarno trekt nog even z'n crossbril goed en strekt z'n armen. Daarna 5 seconden. Gezichten op het hek gefocust. Het hek valt en daar gaan alle 19 rijders. Wie komt er goed weg en halt als eerste de bocht. Jarno heeft een superstart. Komt als 2e door de bocht. Op de opostap springt Jarno heel hoog. Zit er goed bij.

De wedstrijd volgt en hij moet in de eertste rijders die ook in het NK voor hem staan, zijn meerder herkennen. Maar hij blijft goed aanhaken bij de jongens. Nemen de wave heel goed(zie foto).

Op het startveld en tijdens het springen loopt hij op de rijder achter hem weer uit. Maar achter in het veld komt de achtervolger dichterbij. Een foutje in de bocht kost hem helaas zijn 5e plek. Komt na 12 minuten en 1 ronde als 6e over de finish. Super gedaan! Jarno baalde toch dat hij niet de 5e plek kon houden. Maar zijn bezweet hoofd en zere onderarmen geven aan dat hij alles heeft gegegeven. Dus mag trots op zichzelf zijn.

De tweede manche weer goed weg. Pakt opnieuw de 2e plek.
Bijna het zelfde scenario als in de eerste manche. Goed om te zien dat hij in deze wedstrijd lang bij de eerste 5 kan aanhaken. Vegeet niet dat dit Jarno zijn eerste jaar is in de klasse 85 cc kleine wielen. En met zijn 11 jaar is hij 1 van de jongste rijders in deze klase.

Gedurende de wedstrijd neemt de vermoeidheid toe en moet toch een paar plekken laten gaan. Tussen Jarno en zijn achtervolger wordt het spannend. Helemaal toen hij na een springbult zoveel snelheid aanhoudt en daardoor nog maar net langs de hekken op het startveld de motor op het circuit kan houden. Daardoor stelt hij wel zijn plek veilig.

Aan het eind van de race loopt hij ook nog weer in op zijn voorganger. Maar de race is tekort om hierin nog iets te kunnen doen. Ook deze manche behoudt hij de 6e plek ook in het dagklassement en weer mooie punten in voor het totaalklassement.

Mooi om te zien dat gedurende de 5 wedstrijden nu al een mooie vooruitgang in zit tov de koplopers! Met deze mooi prestatie staat Jarno nog steeds 4e in de Nederlands Kampioenschap Jeugd 85 cc kleine wielen. Na Veendam nog 12 wedstrijden te gaan! Het jonge talent wordt dit seizoen ondersteund door de Heigro Klazienaveen, Hydrowear Emmen en Pol Motoren.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda