Eloy van Rijkevorsel komt kort bij top tien plaats in de Dutch Masters in Markelo

MARKELO Eloy van Rijkevorsel van EMD Racing is in de eerste manche van de Dutch Masters in Markelo dicht in de buurt gekomen van een top tien plaats.

Lang reed hij op een zesde plaats maar vanwege de ziekte van Lyme moest hij het tempo laten zakken waardoor hij moegestreden op een elfde plaats over de finish kwam. Omdat hij voor de tweede manche nog niet hersteld was van zijn inspanningen van in de eerste manche, zat er toen niet meer in dan een vijfentwintigste plaats.

Ondanks dat Eloy verre van fit is momenteel, werd toch besloten om van start te gaan in de Dutch Masters. In de training lag het circuit er vlak bij en dit zorgde ervoor dat de snelheid hoog lag. Eloy had een goed ritme in handen en slaagde erin om er een snelle zevende tijd uit te persen. Eloy tobt al een aantal weken met extreme vermoeidheid waardoor op voorhand duidelijk was dat het zwaar zou worden in de eerste manche. Hij pakte een goede start en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Door een aantal goede lijnen wist hij in de eerste ronde door te stoten naar een zesde plaats. Deze positie wist hij tot in het midden van de wedstrijd vast te houden maar toen moest hij door de vermoeidheid het tempo laten zakken. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren maar toch wist Eloy er in deze manche een nette elfde plaats uit te halen.

Omdat Eloy in de eerste manche erg diep was gegaan, was hij voor de tweede manche nog niet hersteld. Toch besloot hij om van start te gaan maar helaas zat er niet meer in dan een vijfentwintigste plaats waarmee hij in het dagklassement zestiende werd. Vanwege de vermoeidheidsproblemen heeft Eloy een uitgebreid bloedonderzoek laten doen. Uit dit onderzoek is gebleken dat hij de ziekte van Lyme heeft. Op dit moment wordt zijn bloed nog verder onderzocht en daarnaast zal Eloy nog naar een sportarts gaan voor een second opinion. We hopen met ons allen dat Eloy weer snel fit achter het starthek zal verschijnen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda