Sem de Lange maakt goede comeback op NK in Emmen

EMMER-COMPASCUUM - Scott Smulders van het EMD Racing Kawasaki team is in de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum in de top tien geeindigd. In de tijdtraining ging het rijden redelijk goed met Scott en hij wist er na verschillende snelle ronden een dertiende tijd uit te halen.

In de eerste manche kwam hij rond de vijftiende plaats over de eerste springbult gesprongen. Met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist de manche op een zevende plaats af te sluiten, waar hij zeer tevreden over was. Bij de start van de tweede manche was zijn reactie na het vallen van het starthek redelijk maar helaas haakte hij toen in de rijder die naast hem stond en kwam ten val. Vanaf een allerlaatste plaats moest Scott terug naar voren zien te komen. Dit lukte goed en na een dijk van een inhaalrace wist hij toch nog op een dertiende plaats over de finish te komen.

Met een 7-13 in de manches eindigde hij op een negende plaats in het dagklassement. In de eindstand om de Dutch Masters of Motocross is Scott op een dertiende plaats geeindigd. Een dag eerder reed Sem de Lange (41) op hetzelfde circuit een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc kleine wielen. In de training kreeg hij gelijk een tegenslag voor de kiezen want in de eerste ronde raakte zijn gashendel los en dit maakte het erg lastig om te rijden. Toch zette Sem door en wist er nog een tiende tijd uit te halen. In de eerste manche zat hij er redelijk goed bij na de start en wist al vrij snel de derde plaats in handen te nemen. Omdat hij na zijn blessure voornamelijk met de Kawasaki 65cc motor heeft getraind, ging het rijden nog iets te gespannen. Ondanks dit wist hij de derde plaats in handen te houden tot over de finish en keerde tevreden terug naar het rennerskwartier.

De start van de tweede manche was goed en ditmaal kon hij gelijk de tweede plaats in handen nemen. Samen met de kopman sloeg hij een gat ten opzichte van de achtervolgers. Het rijden ging lekker totdat de kopman achter een schans ten val kwam. Sem zat er dicht achter en kon hem niet meer ontwijken. Dit had een harde crash tot gevolg. Met een van pijn vertrokken gezicht stapte Sem na een ronde terug op de motor en wist de manche toch uit te rijden op een veertiende plaats. Met een 3-6 in de manches eindigde Sem op een zesde plaats in het dagklassement. In de komende weken zal hij hard door blijven werken voor de finale van het Europees Kampioenschap 65cc op 24 juli in Loket, Tsjechie. Aankomende zaterdag zal EMD Racing aan de start komen in het Nederlands Kampioenschap Jeugd in Eersel.


Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda