Sem de Lange pakt podiumplaats in de finale van het Europees Kampioenschap 65cc

LOKET - Sem de Lange van het EMD Racing Kawasaki team is in de finale van het Europees Kampioenschap 65cc in Loket, Tsjechie op een derde plaats geeindigd.

In de eerste manche moest de rijder uit Weiteveen na een slechte start en een valpartij voor hem een inhaalrace rijden. Alles gevend kwam hij vanaf een laatste plaats nog helemaal terug naar een tiende plaats. In de tweede manche pakte hij op zijn goed geprepareerde Kawasaki 65cc een goede start en streed hij de hele manche in de top drie om uiteindelijk op een nette tweede plaats over de finish te komen.

Sem had voorafgaande aan het weekend geen verwachtingen omdat hij nog niet zo heel lang met de motor aan het rijden was na zijn zware rugblessure die hij in tijdens de EK voorronde in St. Isidorushoeve had opgelopen. Toch was het al snel duidelijk dat hij mee kon gaan strijden voor een plaats in de top tien, en wanneer alles een beetje mee zou zitten nog wel beter ook.

Hij zette namelijk in de training een goede vijfde tijd op de klokken. Na de trainingen werden er nog een paar kleine dingen aan de afstelling van de motor veranderd en hij was er klaar voor om er in de eerste manche tegenaan te gaan.







Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda