EMD Racing Kawasaki team boekt goede resultaten in het NK 85cc in Delfzijl

DELFZIJL - Het EMD Racing Kawasaki team heeft met Scott Smulders en Sem de Lange een goede voorlaatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc in Delfzijl gereden. Scott Smulders wist met een vijfde plaats in de eerste manche een top vijf plaats te scoren en werd in de tweede manche na een foutje in de laatste ronde negende.

Sem de Lange begint zich steeds beter thuis te voelen op de 85cc machine en wist na twee constante manches elfde te worden in het dagklassement.

In de training gingen de EMD Kawasaki-rijders als een speer over het circuit en slaagden er beiden in om een goede tijd op de klokken te zetten. Scott sloot de training af als zesde en Sem perste er een zevende tijd uit.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche was het Scott die van de beide rijders de beste start had genomen en rond de zevende plaats door de eerste bocht kwam. Met een goed ritme stootte hij door naar een vierde plaats en vervolgens werkte hij zich op tot aan het achterwiel van de tweede en derde man.

Door een klein foutje verloor hij de vierde plaats en werd na een zwaar bevochten wedstrijd op een vijfde plaats afgevlagd. Sem reed een hele constante wedstrijd en bracht vele ronden door op een dertiende plaats. Even stootte hij door naar een twaalfde plaats maar in het heetst van de strijd moest hij deze positie weer afstaan en finishte op een nette dertiende plaats.

In de tweede manche zat Scott er minder goed bij na de start en moest van buiten de top tien aan een inhaalrace beginnen. Fanatiek rijdend wist hij al snel rijders te passeren en werkte zich op naar een zevende plaats. Echter door een foutje in de laatste ronde verloor hij twee plaatsen en moest genoegen nemen met een negende plaats. Sem kwam net als in de eerste manche rond de dertiende plaats uit de start. Hij reed opnieuw een constante wedstrijd. Na een aantal ronden nam hij de twaalfde plaats in handen en wist deze positie vast te houden tot over de finish.

In het dagklassement eindigde Scott op een achtste plaats en Sem sloot de dag af als elfde. Aankomende zondag wordt de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap verreden in Den Dungen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda