Walid Soppe kiest voor combinatie Duitsland en Spanje

COEVORDEN - Walid Soppe gaat het aankomende seizoen van start voor het Freudenberg Racing Team. Het uit Duitsland afkomstige raceteam was in 2016 actief met de Tsjech Karel Hanika en de Duitser Tim Georgi in het Junior Moto3 World Championship. Tim Georgi rijdt ook komend seizoen voor Freudenberg en krijgt met Soppe dus een nieuwe teamgenoot.

Groot voordeel voor Walid Soppe is dat hij bij het Duitse team ook de beschikking krijgt over een KTM motor. Eenzelfde motor waarop hij rijdt in de prestigieuze Red Bull Rookies Cup. Het Freudenberg Racing Team gaat in 2017 van start in de North European Cup (NEC) en pakt ook een aantal races mee van het Junior Moto3 World Championship. Het talent van Soppe wordt onderkend door de organisatie van de Red Bull Rookies Cup waar hij aan zijn derde seizoen mag beginnen.

De focus voor 2017 ligt op de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Het Freudenberg Racing team zal in samenwerking met het Fast Track Racing Center van Hans Bernd Kamps het Drentse talent fysiek en mentaal voorbereiden op de Rookies Cup races. Dit in nauw overleg met het management en begeleiders van de Rookies Cup. Freudenberg zorgt voor een identieke productie KTM, eenzelfde fiets waarmee ook in de Red Bull MotoGP Rookies Cup wordt gereden. In het voorjaar zijn er twee vierdaagse testen.

Het raceseizoen is tot en met de Motul TT Assen al gepland. Gedurende het voorjaar wordt in overleg met de begeleidingsstaf bekeken hoe Soppe zich ontwikkeld en welke stappen na de TT het best gezet kunnen worden. Dit betekent dat de races in Assen, Oscherleben en Donington voor het NEC kampioenschap zijn gepland en Barcelona voor het CEV kampioenschap. Na de TT gaan het Freudenberg Team en Stichting Walid Racing, de stichting die de belangen behartigt van Walid Soppe weer om tafel voor de invulling van de rest van het seizoen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda