Initiatiefnemer TT Museum, Jaap Timmer, overleden

ASSEN - Ons bereikte donderdag 23 februari het trieste bericht dat Jaap Timmer woensdag in zijn woonplaats Witten is overleden. Jaap Timmer was de grote man achter het TT Museum in Assen. Hij was initiatiefnemer en daarna inspirator om de plannen verder te ontwikkelen voor een echt TT Museum in de Drentse hoofdstad.


Tot het moment dat Jaap vanwege een ernstige ziekte zijn werkzaamheden noodgedwongen moest neerleggen, twee weken geleden, stak hij veel tijd en energie in het TT Museum. Niets was hem teveel om te zorgen dat "de vaart erin bleef”. Dat hij zo kort na zijn laatste inspanningen voor het museum zou overlijden, had niemand kunnen bevroeden.TT Circuit en Assen mochten niet achterblijven

Het is de Jaaps grote wens altijd al geweest, dat er in Assen een museum zou komen dat recht zou doen aan de rijke geschiedenis van de TT van Assen. Diverse circuits in het buitenland hebben al een dergelijk museum en daar mag het TT Circuit en de stad Assen niet bij achterblijven.

Vanaf 2014 kregen de ideeën meer gestalte en begin 2015 werd een Commissie Museum in het leven geroepen. Deze werd later omgezet in een officiële stichting. Timmer voerde vele besprekingen, legde diverse nieuwe contacten en zocht naar mogelijkheden om het TT Museum zo snel mogelijk van de grond te krijgen.

Hoewel het bestuur en de leden van de diverse commissies van de Stichting TT Museum het nu zonder hun inspirator moeten stellen, zullen zij er alles aan doen om het werk van Jaap Timmer voort te zetten. Jaap Timmer werd 77 jaar.

Bestuur en commissieleden wensen de echtgenote van Jaap en hun kinderen alle kracht toe, het verlies te dragen.

Vragen, email wijzigingen of contact info@TTMuseum.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda