William Kruit redelijk debuut in zwaardere klasse

EMMER COMPASCUUM – Tweevoudig Nederlands kampioen William Kruit uit Emmr Compascuum kan toch wel met een tevreden gevoel terugkijken op zijn debuut in de 500cc klasse.

Wat een weekend tijdens de grasbaanraces in Vries. Zaterdag reed William in de klasse special nationalen waar hij zijn debuut maakte op de 500cc machine. In de eerste serie ging het iets te mooi door op een tweede plek onderuit te glijden. In de finale een hele slechte start maar wist door een geweldige inhaalrace toch nog tweede te worden. Hierdoor plaatste hij zich voor het ONK wat een mooi internationaal rijdersveld was die volgende dag verreden werd.

Op zondag hadden we een hele drukke dag want ook Delina maakte haar debuut in de 125cc specials. Ze wist zich zelfs al af en toe te mengen in de strijd met een aantal andere rijders.In de eerste serie ging het ook iets te mooi en ging ze onderuit. Gelukkig was alleen haar echo wat gekrenkt en werd ze er alleen maar feller van zei ze. Ze is zevende geworden en heeft al weer zin in de volgende wedstrijd op tweede paasdag in Balkbrug.

William mocht zondag deelnemen aan het ONK waar in zijn eerste weekend op de 500cc direct in het internationale veld stond. De vrije trainingen verliepen super en hij had er heel veel zin in. In de starttraining kwam hij bocht uitgaand in een volle zandstraal en zag helemaal niets meer. Helaas raakte hij de schutting en kwam hard ten val. Na even rustig bijkomen kwam hij in de benen en viel het allemaal gelukkig mee. Hij wilde nog graag aan de wedstrijd deelnemen maar de motor was te zwaar beschadigt. Volgende keer gaat hij er weer voor in Roden op 29 april. (foto: Sietse Punter Fotografie)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda