Sem de Lange scoort top vijf plaats in het ONK 85cc in Rosmalen

KLAZIENAVEEN - Sem de Lange van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Rosmalen een top vijf plaats weten te behalen. Deze positie pakte hij in de eerste manche toen hij als vijfde over de finish wist te komen.


In de tweede manche verliep zijn inhaalrace moeizamer waardoor hij na een zwaar bevochten wedstrijd genoegen moest nemen met een negende plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een zevende plaats in het dagklassement. Omdat het circuit van Rosmalen vrij smal is, werd er in twee groepen getraind en gingen slechts de eerste twaalf rijders per groep door naar de A-finale. Sem wist in zijn groep meerdere malen aan te zetten en kwam uit op een vijfde tijd.

Helaas liepen de starts niet lekker bij Sem en hierdoor moest hij in beide manches van buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Omdat het heel moeilijk inhalen is op het circuit moest Sem alles in het werk stellen om terug naar voren te komen. In de eerste manche ging het rijden goed en wist Sem zich keurig terug te knokken naar een vijfde plaats. In de tweede manche had hij het moeilijker en moest hij genoegen nemen met een negende plaats.

Een 5-9 in de manches bezorgden hem in het dagklassement een gedeelde zesde plaats maar omdat zijn tweede manche minder was dan die van de andere rijder moest hij genoegen nemen met een zevende plaats. Door dit goede resultaat is Sem in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap opgeklommen naar een achtste plaats.
Aankomende zondag komt Sem aan de start in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum.

Daguitslag ONK 85cc Rosmalen
1 Kay de Wolf 95 Pnt
2 Kay Karssemakers 95 Pnt
3 Scott Smulders 77 Pnt
4 Kjel Verbruggen 76 Pnt
5 Stef Nesselaar 75 Pnt
7 Sem de Lange 68 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda