Motorcrosser Sem de Lange elfde mét gekneusde knie

EMMERCOMPASCUUM - Sem de Lange (13) is zondagmiddag op het circuit van MC Motodrome in Emmer Compascuum elfde geworden in de 85cc klasse tijdens de Dutch Masters of Motocross in Emmen.


Een aardige prestatie omdat de 13-jarige crosser uit Weiteveen met een zwaar gekneusde knie rondreed. Tijdens de vrije training van vanmorgen werd hij van z'n motor gereden en ging daarna hinkend over de paddock. De Lange, die dit jaar z'n debuut maakt in de 85cc klasse, finishte na een kopstart in de eerste manche als zevende. Dat was zijn beste prestatie van dit seizoen tot nu toe. In de tweede manche ging hij als vijfde de eerste bocht in. Door zijn blessure had hij vooral in de tweede manche moeilijk met de linkse bochten en als hij moest staan en druk op de pedalen moest zetten. Uiteindelijk was een dertiende plaats in de tweede manche het hoogst haalbare. .


Sem de Lange stijlvol in de wedstrijd maar werd gehinderd door knieblessure.

Jeffrey Herlings wint beide manches MX1
Drievoudig wereldkampioen MX2 Jeffrey Herlings was deze dag ongrijpbaar voor zijn concurrenten. De Brabander won vandaag voor ruim 3000 bezoekers beide manches in de MX1-klasse maar dat ging niet zonder slag of stoot. De eerste manche werd wel van start tot finish gewonnen na een supersnelle start. De tweede helft kende Herlings een matige start. Daardoor hij flink in de aanval moest op de Fransman Gautier Paulien die er als een haas van door ging met in zijn kielzog de Rus Evgeny Babryshev. Ronde voor ronde vocht Herlings zich naar voren en toen hij bij het ingaan ook nog koploper Baryshev het nakijken gaf en twee ronden laatste twee ronden zijn dagoverwinning veilig stelde. De Rus werd uiteindelijk tweede voor Gautier Paulien die de derde plek op het ereschavot mocht bestijgen voor een huldiging door mc Motodrome voorzitter Gerard Cramer.


Jeffrey Herlings (84)heeft na een flinke inhaal race de koplopers Goutier Paulien(21) en de Rus Baryshev(777) ingehaald en zal even later toeslaan en ook de 2e manche winnen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda