Goed debuut William Kruit op de 500cc speedway

VEENOORD - William reed zaterdagavond zijn eerste speedway wedstrijd op een 500cc machine. Hij had ondanks wat mechanische probleempjes een topdag in Veenoord. In de eerste serie had hij een matige start en moest genoegen nemen met een 3de plek. In de tweede serie kon hij bij de start de motor niet op zijn plaats houden door wat koppelings problemen en veroorzaakte een valse start.


In de nationale klasse word je dan nog niet gediskwalificeerd maar moet je bij de herstart 15 meter achter de andere coureurs starten (rechts). Helaas bleek zijn koppeling niet meer te werken en moest binnen 1 minuut zijn reserve motor op de baan te zijn. Dankzij een zeer snelle reactie van zijn monteurs en een snelle sprint van William naar zijn motor was hij net op tijd. Hij had nu een super start ondanks zijn 15 meter achterstand en wist na de eerste bocht al naar een 2de plaats te rijden.


Ondanks verschillende spannende pogingen kon hij de ervaren Martin Cazemier net niet voor bij. De derde serie wist hij met mooie voorsprong te winnen. Door zijn mooie opbouwende races wist William Kruit (voorgrond) hij rechtstreeks de A-finale te halen. In de A-finale had hij een iets mindere start en kwam als derde de eerste bocht in. Hij zat constant in gevecht met Jarno de Vries maar die hield de deur gesloten.

William werd uiteindelijk derde tijdens zijn aller eerste 500cc speedway wedstrijd en zijn hiermee uiterst tevreden.


Ook zijn zusje Delina (7) die haar eerste speedway wedstrijd in de 125cc klasse reed wist al goed bij de start weg te komen. Het bochtenwerk moet ze nog wat beter onder de knie krijgen maar ze behaalde een keurige zesde plek. Komende zaterdag mogen ze beide meedoen aan het speedway evenement in Blijham en tweede Pinksterdag rijd Delina in Stadskanaal en William staat reserve bij het internationale ONK en zo als het er nu uit ziet is de kans groot dat hij zelfs mee rijd aangezien er nog een plek vrij is onder de deelnemers.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda