Goed debuut William Kruit op de 500cc speedwaymachine

VEENOORD - William Kruit uit Emmer Compascuum reed zaterdagavond zijn eerste speedway wedstrijd op een 500cc machine. Hij had ondanks wat mechanische probleempjes een topdag in Veenoord. In de eerste serie moest hij genoegen nemen met een 3de plek.

In de tweede serie kreeg hij bij de start koppelingsproblemen en veroorzaakte een valse start. Bij de herstart moet je dan 15 meter achter de andere coureurs starten. Helaas werkte de koppeling niet meer en moest binnen 1 minuut zijn reserve motor op de baan te zijn en dat lukte dankzij een snelle reactie van zijn monteurs en een snelle sprint van William naar zijn motor. Hij had nu een super start ondanks zijn 15 meter achterstand en wist na de eerste bocht al naar een 2e plaats te rijden. De derde serie wist hij met mooie voorsprong te winnen. Door zijn mooie opbouwende races wist hij rechtstreeks de A-finale te halen.

In de A-finale had hij een iets mindere start en kwam als derde de eerste bocht in. Hij zat constant in gevecht met Jarno de Vries, maar die hield de deur gesloten. William werd uiteindelijk 3e in zijn aller eerste 500cc speedway wedstrijd en was hiermee uiterst tevreden. Ook zijn zusje Delina die haar eerste speedway wedstrijd in de 125cc klasse reed wist al goed bij de start weg te komen. Het bochtenwerk moet ze nog wat beter onder de knie krijgen maar ze behaalde een keurige zesde plek. Komende zaterdag mogen ze beide meedoen aan het speedway evenement in Blijham en tweede Pinksterdag rijd Delina in Stadskanaal en William staat reserve bij het internationale ONK en zo als het er nu uit ziet is de kans groot dat hij zelfs mee rijd aangezien er nog een plek vrij is onder de deelnemers.

Romano Hummel uit Hoogkerk won de strijd om het open Nederlands kampioenschap door op sublieme wijze de finale op zijn naam te schrijven en Dave Meijerink uit Schuinesloot en Sjoerd Rozenberg uit Oldeberkoop naar de plaatsen twee en drie te verwijzen. De verrichtingen van de coureurs werden zaterdagavond gevolgd door ongeveer duizend toeschouwers, die ondanks de enorme warmte toch kwamen opdagen.