Maxime Desprey verbijt de pijn en wordt derde in het Frans Kampioenschap

PERNES LES FOMTAINES - Dat Maxime Desprey überhaupt aan de start verscheen bij de laatste wedstrijd om het Frans Kampioenschap in Pernes les Fontaines was karakter want hij was eerder in de week tijdens een training zwaar ten val gekomen. Meerde hechtingen en kneuzingen weerhielden de Fransman echter niet van deelname.


Tijdens de training had de Kawasaki-rijder door al het fysieke ongemak moeite om een snelle tijd neer te zetten waardoor hij niet verder kwam dan een zestiende tijd.

In de eerste manche was het Desprey die kopstart wist te pakken en het veld enkele ronden aanvoerde. Halverwege de wedstrijd moest hij door de lichamelijke ongemakken het tempo iets laten zakken en viel hij terug naar een vijfde plaats. Deze positie wist hij tot aan het vallen van de vlag vast te houden.

In de tweede manche vertrok de Kawasaki rijder opnieuw binnen de top vijf. Lang wist hij de vierde positie vast te houden maar werd wederom geplaagd door zijn blessure en moest het tempo iets laten zakken waardoor hij vijfde werd.

In het dagklassement kwam Maxime met een 5-5 in de manches uit op een vierde plaats. Daarnaast wist hij in de eindstand van het Franse Elite Kampioenschap MX1 de derde positie te veroveren, achter kampioen Xavier Boog en Valentin Teillet. De volgende wedstrijd voor Maxime is de MXGP van Italië, welke wordt verreden in Ottobiano.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda