Sven van der Mierden sterk negende in int.wedstrijd in Plomion

PLOMION (FRA) - Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL Team is zondag in de internationale wedstrijd in het Franse Plomion in de top tien geeindigd. In de twee van de drie manches wist de crosser uit Valkenswaard op een tiende plaats over de finish te komen en werd in de derde manche na een slechte start elfde.

Op het betonharde en technische circuit wist van der Mierden in de tijdtraining een tiende tijd neer te zetten. Gezien het deelnemersveld met veel internationale toppers was dit een knappe prestatie.

Vlak voor de start van de eerste manche had de organisatie het circuit overmatig gesproeid waardoor de omstandigheden spekglad waren geworden. Na een redelijke start reed van der Mierden een bekeken wedstrijd en wist op een tiende plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche werd hij na een goede start op een tiende plaats afgevlagd. In de derde manche zat hij er minder goed bij na de start en was er veel werk aan de winkel. De Husqvarna-rijder kwam op gecontroleerde wijze terug naar voren en wist er een goede elfde plaats uit te halen.

Met deze resultaten eindigde Sven op een negende plaats in het dagklassement. De winst in Plomion ging naar Maxime Desprey voor de Belgen Jeffrey Dewulf en Steve Ramon. Timotei Potisek en Valentin Teillet maakten de top vijf compleet in Plomion.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda