Vanavond De Gouden Jopa Helm 2017

VEENOORD –Aanstaande zaterdag wordt er in Veenoord weer gestreden om De Gouden JOPA Helm. Het belooft weer een grandioos spektakel te worden. In het hoofdprogramma wordt er gestreden om de Gouden, Zilveren en Bronzen Jopa Helm. Een trofee die elke rijder in zijn prijzenkast wil hebben.

Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en vol gas de bocht in te denderen, maar de 16 coureurs die gaan strijden om de Gouden JOPA Helm doen dat wel. De wedstrijd is verdeeld over 20 heats. De vier beste coureurs rijden vervolgens twee finale heats, waarbij de kans bestaat op een run-off. Het is gelukt om een talentvol rijdersveld te contracteren.

Tomasz Orwat, Viktor Trofimov en Trofimov Artjom zijn jonge rijders met veel potentie Uit de Ukraine zal Stanislav Melnychuk voor de vierde keer zijn opwachting maken. Hij heeft de organisatie beloofd om deze keer de gouden helm mee te nemen naar huis. Eindelijk is het gelukt een Australiër genaamd Josh Coyne aan de start te krijgen. Het is de eerste Australiër na Phil Crump die furore maakte eind jaren zeventig op de speedwaybaan in Veenoord.

Verder zijn de volgende buitenlandse coureurs gecontracteerd: Richard Hall uit Groot-Brittannië, Rafel Knopka uit Polen. Samen met de Nederlandse rijders staan er dit jaar zeven-nationaliteiten aan de start. Dit kan met overtuiging een internationale wedstrijd worden genoemd. De Nederlandse coureurs zijn: De vorig jaar sterk rijdende Theo Pijper woonachtig in Edinburgh, Henry van der Steen uit Oude Bildtzijl, Mark Helmhout uit Zwaagwesteinde, Lars Zandvliet uit Mussel, Mika Meijer uit Winschoten, Geert Bruinsma uit Heerenveen, Romano Hummel uit Hoogkerk en Dave Meijerink uit Schuinesloot.

In het bijprogramma komen de overige speedwayrijders aan bod. Voor deze coureurs is deze middag en avond een mogelijkheid om zich goed in de kijker te rijden. Dit gaat zeker een spannende wedstrijd worden met een verrassende winnaar. Daarnaast wordt het programma wordt aangevuld met de spectaculair rijdende 125cc.

Het programma start om 16:00 uur met een aantal voorseries om de Veenoord Bokaal en de ONK 125cc. Het avondprogramma en de wedstrijd om de Gouden Jopa Helm 2017 begint om 18.45 uur met de voorstelling van de coureurs. Klokslag 19.00 uur begint de Gouden Helm met de eerste heat

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda