Quad coureur Dani Hoffard (154) eindigt als 3e in NK-kampioenschap Quads KNMV.

BARGER OOSTERVELD - Dani start het seizoen voor het eerst als jongste deelnemer met 14 jaar in de NK-Quad kampioenschap KNMV op zijn W-tec machine. Hij maakte de overstap van de jeugd-klassen MON, waar hij 2x Nederlands Kampioen werd , naar de volwassen-klasse KNMV.


In het begin was het voor hem erg wennen om tussen de grote jongens te rijden, maar gaande weg het seizoen ging het steeds beter en wist hij weekend na weekend steeds een paar plaatsen op te schuiven in het algemeen klassement. Dani voelt zich als een vis in het water op de zware zandbanen die geselecteerd zijn door de KNMV . Hij wist zelfs een paar keer de snelste trainingstijd neer te zetten en in een paar wedstrijden pakte hij ook nog eens de Holeshot.

Er moest dus al rekening gehouden worden met Dani als concurrent en nieuwkomer in deze klasse. Uiteindelijk heeft zijn harde werken, doorzettingsvermogen en het vele trainen hem een mooie 3e plaats op geleverd in de eindstand van het Nederlands Kampioenschap Quads. De laatste wedstrijd was nog ontzettend spannend omdat hij samen met 2 anderen moesten strijden om deze titel. In Lichtenvoorde ging hij de strijd aan, hij wist de 1e manche steeds op kop te rijden en winnend af te sluiten.

In de 2e manche moest hij in de laatste ronde verstek laten gaan en kwam hij als 2e over de finish, daarmee wist hij wel de dagzege te pakken en stond voor het eerst in het seizoen op podiumplek nr 1. Op punten was hij zijn concurrenten voorbij en werd hij later gehuldigd voor zijn 3e plaats in de NK-eindstand. Mooier kon het seizoen voor Dani niet eindigen.

Hij is ontzettend blij met deze zege en met trots wil hij zijn sponsoren bedanken : Kellerman Quad Trainingen , Hydrowear , Holland Race Parts , Braamhorst Interieurs , Bargerstaete , ML mx-sevices , VDM , Rene , Opa en natuurlijk Papa , Mama & Jill.

Verder heeft Dani zich ook Internationaal laten zien. Tijdens de European Quad Trophy in Bastogne, een 3 uur durende race, wist hij wederom als jongste deelnemer als 14 e te eindigen met zijn teammaatje Max Kloekke , er stonden 50 teams aan het starthek. In Augustus liet hij zich zien in Pont de Vaux bij Mondial du Quads , het grootste evenement voor Quads in Frankrijk. Dani had de snelste trainingstijd en mocht als 1e bij het starthek verschijnen , verdeeld over 3 dagen en 3 manches eindigde Dani daar op een fantastische 2 plaats en mocht zo ook in Frankrijk het podium betreden. Zijn Motto voor het nieuwe seizoen is dan ook : Let’s go Faster Together in 2018. Bedankt allemaal .....

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda