Adelinde Cornelissen boeit haar fans

BEILEN - Met een brede lach betrad Adelinde Cornelissen vrijdagavond haar oude vertrouwde manege in Beilen. Speciaal voor het Dressuur Gala van de organiserende paardensport vereniging de Stroomruiters was de topamazone vanuit Mechelen, via haar eigen stal in Nijkerk, naar Beilen getogen.


Adelinde Cornelissen met haar paard Zephyr (foto Henk Lomulder)

Dat het bestuur van de Stroomruiters Adelinde Cornelissen naar Beilen terughaalde voor de dertigste editie van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe, bleek een schot in de roos. De belangstelling voor haar was groot. Vooral ook veel jeugdige fans hadden een plekje in de manege van de Stroomruiters gevonden. Zij konden meegenieten van de twee clinics en het eigen dressuuroptreden met haar paard Zephyr aan het eind van het gala.

Het waren drie jeugdige leden van de Stroomruiters die de eer te beurt viel om als ponyruiter een clinic van Adelinde te ondergaan. De tienjarige Kyra Hingstman, Laura Sturkenboom (16 jaar) en Yvonne Tol (18 jaar) kregen een speciale dressuurles van Cornelissen en later op de avond mochten ook Astrid Reinders, Francis Turkensteen en Lisa van Mensvoort met hun paarden een clinic van Adelinde ondergaan. “Het is supergaaf om dit hier te mogen doen”, zei Adelinde Cornelissen over haar optreden in Beilen. “Het is zo enorm vertrouwd. Ik heb hier vele jaren gereden en ooit ben ik hier begonnen.”

Het was vooral met haar toppaard Parzival dat Adelinde Cornelissen bij de Stroomruiters eindeloos bleef trainen, om uiteindelijk met dat dier een topcombinatie te worden. Later, in 2009, verhuisde zij naar Nijkerk, waar ze tegenwoordig een grote eigen stal heeft.

Op het hoogtepunt won ze met Parzival de individuele zilveren medaille bij de Olympische Spelen in Londen in 2012.
Naast de clinics en de eigen dressuurproef van Adelinde Cornelissen met haar paard Zephyr, kon het publiek vrijdagavond ook nog genieten van een kür op muziek door enkele noordelijke dressuurcracks.

Het concours hippique Indoor Hartje Drenthe gaat komende dinsdag en woensdag verder met de dressuur en vanaf vrijdag 5 januari staat het springen geprogrammeerd.


Adelinde Cornelissen neemt tijd voor haar fans (foto Henk Lomulder)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda