Sem de Lange maakt sterk begin in het ONK 85cc in Gemert,

GEMERT - Sem de Lange van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Gemert een goede indruk achtergelaten. De crosser uit Weiteveen reed twee sterke manches waarin hij als vijfde en negende over de finish wist te komen. Bastian Boegh Damm liet een goede snelheid zien maar door een aantal valpartijen wist hij niet de resultaten te behalen waarop hij had gehoopt.


Ditzelfde gold voor Marcel Conijn die in zowel de eerste als de tweede manche een aantal valpartijen mee maakte waardoor hij niet kon laten zien wat hij in zijn mars heeft!

Op het bevroren circuit had Sem de Lange(441) gelijk al een goed gevoel in de training en zette een nette zesde tijd op de klokken. Na een goede start in de eerste manche kwam hij op een zesde plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme stuurde hij zijn Gebben van Venrooy Kawasaki naar een vierde plaats maar helaas remde hij zijn machine in de laatste ronde even stil waardoor hij een plaats prijs moest geven en als vijfde over de finish kwam.

De start van de tweede manche was een stuk minder goed omdat hij gelijk over het starthek werd ingesloten en pas als vijfendertigste aan de wedstrijd kon beginnen. Op het verraderlijke circuit kwam Sem op gecontroleerde wijze terug naar voren en wist na een sterke inhaalrace als negende te finishen. Met een 5-9 in de manches eindigde Sem met hetzelfde aantal punten als de zesde man op een achtste plaats.

Bastian Boegh Damm opende in de 250 klasse sterk door in de training de snelste tijd op de klokken te zetten. Marcel Conijn daarentegen kwam op de bevroren grond ten val waardoor het vertrouwen een deuk opliep. Wel zette hij nog een tijd neer maar die was ver verwijderd van wat hij in eerste instantie in gedachte had.


Dat Bastian(403) er zin in had bleek wel uit het feit dat hij in de eerste manche kopstart wist te pakken. Echter door een fout in de beginfase werd hij teruggeworpen tot in het middenveld. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace maar hierin kwam hij nogmaals ten val waardoor er niet meer in zat dan een 32ste plaats. Marcel kon absoluut niet in zijn ritme komen en moest na twee valpartijen genoegen nemen met een vijfendertigste positie.

Belust op revanche gingen beide rijders in de tweede manche van start. Bastian zat gelijk in een goed ritme en wist na een netjes gereden wedstrijd op een negende plaats over de finish te komen. Marcel werd ook in de tweede manche geplaagd door valpartijen en moest genoegen nemen met een negentiende plaats.

In het dagklassement legde Bastian beslag op een zestiende plaats en Marcel sloot de dag af op een dertigste positie. Aanstaande zondag staat voor het team de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Boekel.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda