Maxime Desprey verrast in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Voor het Gebben Van Venrooy Kawasaki team is de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Valkenswaard succesvol verlopen. De jonge Franse rijder Maxime Desprey liet zien zich goed thuis te voelen op het koude Eurocircuit en finishte in beide manches op een twaalfde plaats.



Na een moeilijke kwalificatie op de zaterdag liet de Kawasaki-rijder op zondag zien zich goed thuis te voelen op de zanderige omloop. Tijdens de eerste manche sleepte de Fransman er een hele mooie twaalfde positie uit. Lange tijd leek hij stand te houden op een elfde positie maar door een klein foutje in de laatste ronde werd hij nog gepasseerd door Max Nagl en werd twaalfde. In de tweede manche hield de Fransman zich na een goede start lang staande op een elfde positie maar moest zich in de slotfase gewonnen geven en finishte wederom op een twaalfde plaats.


Voor Alessandro Lupino verliep deze wedstrijd niet zoals gepland. Fysiek ongemak zorgde ervoor dat de Italiaan een moeizaam weekend kende. In beide manches kende Alessandro tegenslagen waardoor er alleen in de tweede manche twee punten gescoord werden.


In het dagklassement eindigde Maxime op een dertiende plaats en Alessandro(foto) sloot de dag af op een eenentwintigste plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Maxime de achttiende plaats en Alessandro staat na twee wedstrijden op een negentiende plaats in de tussenstand. Aankomend weekend treed het team aan tijdens de derde wedstrijd in het wereldkampioenschap die verreden wordt in Spanje.

Daguitslag MXGP Valkenswaard:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Gautier Paulin 34 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 34 Pnt
5 Romain Febvre 31 Pnt
13 Maxime Desprey 18 Pnt
21 Alessandro Lupino 2 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 97 Pnt
2 Antonio Cairoli 91 Pnt
3 Clement Desalle 67 Pnt
4 Romain Febvre 65 Pnt
5 Gautier Paulin 64 Pnt
18 Maxime Desprey 18 Pnt
19 Alessandro Lupino 15 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda