Desprey en Lupino ruim in de punten in Grand Prix van Spanje

SPANJE - Maxime Desprey van het Gebben Van Venrooy Kawasaki team heeft in de Spaanse Grand Prix in RedSand een twaalfde plaats weten te behalen. Deze positie wist hij in de tweede manche te behalen en samen met de eenentwintigste positie uit de eerste manche was dit goed voor de vijftiende plaats in de Grand Prix. Teamgenoot Alessandro Lupino eindigde met een 17-16 op een zestiende plaats in het dagklassement.


Een week na de winterse MXGP in Valkenswaard stond de derde wedstrijd meetellend voor het wereldkampioenschap op het programma in het Spaanse RedSand. Dit was voor het circuit van Redsand de eerste grote wedstrijd maar de organisatie had het tot in de puntjes voor elkaar.

In de trainingen lieten de Kawasaki-rijders meteen zien dat ze zich thuis voelden op het zanderige circuit. Dit gaf vertrouwen voor de kwalificatie, helaas kende Alessandro mechanische problemen waardoor hij noodgedwongen moest opgeven. Maxime kende een slechte start in deze heat maar wist zich nog terug te knokken naar de twintigste plaats.


Toen op zondag het starthek viel voor de eerste manche kwam Desprey heel goed weg, lange tijd wist hij zich te handhaven op een dertiende plaats. Helaas kwam de Fransman gedurende de wedstrijd een keer ten val waardoor hij genoegen moest nemen met een eenentwintigste plaats.

Lupino kende daarentegen juist een slechte start maar de Italiaan liet zich niet kennen en vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een zeventiende positie.


Ook in de tweede manche zat Desprey er goed bij met de start. Net als in de eerste manche liet de Fransman zich van zijn beste kant zien en dit werd beloond met een keurige twaalfde plaats.


Lupino kende ook in de tweede manche een matige start en nu bracht de inhaalrace hem tot een zestiende plaats.


Bastian Boegh Damm en Marcel Conijn kwamen in RedSand aan de start in de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2. Bastian kwalificeerde zich op zaterdag als tiende in zijn groep maar helaas kwam Marcel net iets tekort en kwam niet door de kwalificatie.e eerste manche raakte Bastian betrokken bij een valpartij bij de start. Vanaf een laatste plaats kwam hij door het veld terug naar voren maar wist met een vierentwintigste plaats helaas geen punten te pakken.

De start van de tweede manche was vele malen beter maar op een achttiende plaats rijdend werd hij in de eerste ronde van het circuit gedrukt waardoor hij helemaal terug viel naar een vijfendertigste plaats. Met een goed tempo kwam hij terug naar voren en wist met een zeventiende plaats vier punten voor het kampioenschap te scoren.

Op tweede Paasdag zal het complete Gebben Van Venrooy Kawasaki team aan de start komen bij de tweede wedstrijd meetellend voor de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek.

Daguitslag Grand Prix Spanje:
1 Antonio Cairoli 50 pnt
2 Jeffrey Herlings 44 pnt
3 Clement Desalle 36 pnt
4 Romain Febvre 36 pnt
5 Gautier Paulin 34 pnt
15 Maxime Desprey 9 pnt
16 Alessandro Lupino 9 pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda