Gebben Van Venrooy Kawasaki team scoort goed in Portugal

ROGAT - Voor het Gebben Van Venrooy Kawasaki team stond afgelopen weekend de vijfde Grand Prix op het programma in het Portugese Agueda. Door de hevige regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement was het circuit erg verraderlijk geworden. Dat beide rijders aan elkaar gewaagd zijn bleek direct al in de tijdtraining. Desprey zette zijn Kawasaki op een dertiende tijd en Lupino deed het nog iets beter met een twaalfde plaats.


Tijdens de start van de eerste manche begonnen beide rijders in het middenveld. Het lukte Desprey zich los te maken van de groep en was bezig om zich de top tien in te rijden. Echter een aanval op Shaun Simpson mislukte en beide rijders kwamen ten val. Uiteindelijk finishte de Fransman op een dertiende positie.


Lupino reed een wat lastige wedstrijd doordat hij een foutje maakte in het begin van de wedstrijd. Hij bracht de Kawasaki uiteindelijk op een vijftiende positie over de finish.


Tijdens de tweede manche hadden beide rijders een slechte start. In de beginfase kwamen beide rijders sterk naar voren gereden. Lupino finishte uiteindelijk op een veertiende positie en Maxime Desprey kwam op een zestiende plaats binnen.


In de daguitslag vinden we beide rijders terug op een vijftiende en zestiende positie. Over twee weken staat de zesde wedstrijd op het programma in Rusland.

Daguitslag MXGP Portugal:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Tim Gajser 36 Pnt
4 Romain Febvre 34 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 29 Pnt
15 Alessandro Lupino 13 Pnt
16 Maxime Desprey 12 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 241 Pnt
2 Antonio Cairoli 225 Pnt
3 Romain Febvre 169 Pnt
4 Clement Desalle 165 Pnt
5 Gautier Paulin 147 Pnt
15 Maxime Desprey 58 Pnt
17 Alessandro Lupino 52 Pnt

Boegh Damm in de punten in Agueda
Bastian Boegh Damm heeft tijdens de tweede wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap goed gepresteerd. Hij wist zich met een elfde tijd in zijn groep moeiteloos te kwalificeren. In de eerste manche wist de Gebben Van Venrooy-rijder er een mooie tiende plaats uit te slepen.

In de tweede manche begon de jonge Deen opnieuw in de top tien maar een valpartij wierp hem ver terug. Uiteindelijk finishte hij net buiten de punten. Het lukte Marcel Conijn niet om zich te kwalificeren voor de wedstrijd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda