Alessandro Lupino in de top tien in Grand Prix van Rusland

ROGAT - Het Gebben Van Venrooy team heeft tijdens de Grand Prix in Rusland een prima resultaat behaald. Het lukte de Italiaanse rijder Alessandro Lupino zich in de top tien te rijden in de totaaluitslag. In tegenstelling tot andere GP’s werd deze wedstrijd verreden op dinsdag. Tijdens de vrije training lieten beide rijders zien zich thuis te voelen op het snelle en technische circuit. Lupino zette een mooie negende tijd op de klok in de kwalificatietraining en Maxime Desprey een 18e tijd.Tijdens de kwalificatierace was het de Italiaanse Kawasaki-rijder die opnieuw op een 9e positie wist te finishen. De Fransman Desprey had het na een slechte start moeilijker en finishte als 19e.


Tijdens de eerste manche startte Lupino goed en wist er een mooie 11e positie uit te slepen. Maxime Desprey had een lastige race. In de eerste ronde brak na een botsing bij de start zijn rempedaal af. Zonder achterrem lukte het de Franse Kawasaki-rijder niet om punten te scoren. Op plaats 22 kwam hij over de finish.


Tijdens de start van de tweede manche was het opnieuw Lupino die goed was vertrokken. Na een sterk gereden race finishte hij opnieuw op plaats 11.

Desprey had een moeilijke race na een slechte start maar knokte zich tot plaats 19 terug.

In het dagklassement zien we de Italiaan Lupino terug op een 9e positie en de Fransman Desprey op een 22e positie.
Aankomend weekend staat Desprey aan de start in Mill voor de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross. Lupino rijdt in het Italiaanse kampioenschap om zijn koppositie te verdedigen.


Daguitslag Grand Prix Rusland:
1 Clement Desalle 47 Pnt
2 Jeffrey Herlings 45 Pnt
3 Antonio Cairoli 38 Pnt
4 Romain Febvre 34 Pnt
5 Tim Gajser 34 Pnt
9 Alessandro Lupino 20 Pnt
22 Maxime Desprey 1 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 286 Pnt
2 Antonio Cairoli 263 Pnt
3 Clement Desalle 212 Pnt
4 Romain Febvre 203 Pnt
5 Gautier Paulin 180 Pnt
15 Alessandro Lupino 72 Pnt
17 Maxime Desprey 59 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda