Gebben van Venrooy Kawasaki-rijders scoren goed in GP van Duitsland

TEUTSCHENHAL(Dldl) - Maxime Desprey en Alessandro Lupino hebben zich tijdens de GP in Teutschenthal goed laten zien. De beide rijders uit het Gebben Van Venrooy Kawasaki team scoorden goed en kunnen terug kijken op een geslaagd optreden. Grote winnar van de dag wederom Jeffrey Herlings die nu een voorsporng heeft van 48 punten op zijn naaste comcurrent Antonio Cairoli.

Tijdens de kwalificatie liet de Italiaanse Kawasaki rijder Lupino al zien dat hij zich thuis voelde op het verraderlijke circuit. Een 7e plaats in de tijdtraining, gevolgd door een 9e in de kwalificatieheat liet zien dat het met de snelheid wel goed zat. De Franse Kawasaki rijder Maxime Desprey moest zich even aanpassen aan het circuit maar zette na een 16e tijd in de tijdtraining de Kawasaki op een mooie 13e positie neer in de kwalificatieheat.

Tijdens de start van de eerste manche was het Lupino die de Kawasaki tegen het starthek aanreed en als laatste moest beginnen aan de wedstrijd. Na een hele goede wedstrijd finishte de Italiaan als 13e. Op een baan waar inhalen erg lastig is, is dit een bijzondere prestatie. Maxime Desprey kende een wat lastige wedstrijd. Hij startte goed mee maar moest na een valpartij genoegen nemen met een 16e plaats.

Tijdens de start van de tweede manche zaten beide rijders er goed bij. Alessandro Lupino begon in de top tien. Hij hield zich daar lang staande maar moest doordat de eerste manche hem veel kracht had gekost uiteindelijk genoegen nemen met de 11e positie. Maxime Desprey knokte zich na een wat mindere start goed naar voren en finishte op een mooie 14e positie.

In het dagklassement zien we Lupino terug net buiten de top tien op een 11e positie en Desprey op een 15e positie. Over twee weken staat het team aan de start tijdens de volgende GP van Matterley Basin in Engeland.

Daguitslag Grand Prix van Duitsland:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Tim Gajser 44 Pnt
3 Gautier Paulin 40 Pnt
4 Clement Desalle 34 Pnt
5 Romain Febvre 32 Pnt
11 Alessandro Lupino 18 Pnt
15 Maxime Desprey 12 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 386 Pnt
2 Antonio Cairoli 338 Pnt
3 Clement Desalle 278 Pnt
4 Gautier Paulin 258 Pnt
5 Romain Febvre 255 Pnt
14 Alessandro Lupino 105 Pnt
18 Maxime Desprey 75 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda