Dubbele manchezege voor Lars van Berkel in het ONK 500 in Den Dungen

DEN DUNGEN - Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft zijn eerste dubbele mancheoverwinning in een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap binnen. Afgelopen zaterdag zegevierde de crosser uit Veghel op het circuit van Den Dungen en maakte hiermee belangrijke punten goed in de strijd om de titel.

Lars trainde in de ochtend als zevende. ‘’Ik had een goed gevoel op de baan maar dit was niet helemaal in mijn tijd te zien. Het circuit lag er ondanks de regenval perfect bij maar omdat deze toch iets kleiner is geworden, wist ik dat een goede start in de manches van groot belang was,’’ vertelt Lars.

Rick Wennekes trainde sterk in de 125 klasse maar kwam in de eerste manche zwaar ten val waardoor hij niet tot scoren kwam. Met een pijnlijk been en nek ging hij in de tweede manche toch van start en werd vijftiende.

Lars trainde in de ochtend als zevende. ‘’Ik had een goed gevoel op de baan maar dit was niet helemaal in mijn tijd te zien. Het circuit lag er ondanks de regenval perfect bij maar omdat deze toch iets kleiner is geworden, wist ik dat een goede start in de manches van groot belang was,’’ vertelt Lars.

In de eerste manche zat van Berkel er goed vooraan bij met de start. Even moest hij in het ritme komen alvorens hij het gat tot aan de kopman begon te dichten. Niet veel later begon hij de kopman onder druk te zetten en toen deze een foutje maakte, kon Lars hem passeren en de manche winnend afsluiten.


De start van de tweede manche was net iets minder goed maar van Berkel ging gelijk in de aanval en begon plaatsen winst te boeken. ‘’In de derde ronde kon ik de koppositie al over nemen. Vervolgens wist ik een gat te slaan maar omdat ik tegen het einde van de wedstrijd wat fouten begon te maken, kon de tweede man terug komen. Ik heb hem erachter weten te houden en pakte hiermee mijn eerste dubbele manchezege van dit seizoen.’’

Ook Rick Wennekes kwam aan de start in Den Dungen en wist in de tijdtraining een tijd in de top tien neer te zetten. ‘’Het rijden ging best goed maar in mijn snelste ronde vond ik dat ik teveel fouten maakte waardoor ik niet had verwacht dat ik een negende tijd had,’’ vertelt Rick.

Bij de start van de eerste manche zat Rick er niet goed bij. Volgens Rick was dit een eigen fout. ‘’Ik wilde de motor iets laten rollen achter het starthek maar omdat het hek eerder viel, had ik gelijk een achterstand.’’ In de eerste ronde maakte hij gelijk vele plaatsen goed maar in de tweede ronde haakte hij in de lucht met een andere rijder in elkaar waardoor hij zwaar ten val kwam.

Omdat hij bij het opstaan gelijk duizelig was, besloot hij om even aan de kant te gaan zitten en bij te komen. Omdat een andere rijder op zijn motor was gesprongen, was er van alles krom en omdat de versnellingspook was afgebroken, kon Rick zijn weg niet meer verder zetten en moest de wedstrijd verlaten.

Met een pijnlijk been en nek besloot hij toch om te rijden in de tweede manche. Helaas kwam hij niet goed weg bij de start en omdat de manche met vijf minuten was ingekort, was het moeilijk om heel ver terug naar voren te komen. Toch probeerde Rick er het beste van te maken en wist tijdens de manche een aantal plaatsen winst te boeken en kwam op een vijftiende plaats over de finish.

‘’Ik ben heel tevreden over mijn tijdtraining maar helaas kwam het er in de manches niet uit vandaag. Bij de volgende wedstrijd in Veendam gaan we opnieuw ons best doen,’’ vertelt Rick.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda