Lastige thuis Grand Prix voor Maxime Desprey

ROGAT - De tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap motorcross werd verreden in het Franse St. Jean d‘Angely. Dit was de thuiswedstrijd voor Maxime Desprey. De Franse Kawasaki-rijder had hoge verwachtingen van deze wedstrijd maar een koortsaanval op vrijdag zorgde ervoor dat hij alles behalve fit was.De kwalificatiewedstrijd werd ziek afgewerkt en resulteerde in een 25e positie. Op zondag was Maxime Desprey(141)een stuk opgeknapt en wist er na een valpartij in de eerste ronde nog een goede 15e positie uit te halen in de eerste manche. Tijdens de tweede manche waren alle krachten verdwenen bij de Fransman en werd hij teleurgesteld op een 23e positie afgevlagd. De koortsaanval had alle kracht uit zijn lichaam gehaald.

De Italiaan Alessandro Lupino(77) stond eveneens met hoge verwachtingen aan de start. Tijdens de kwalificatieheat startte Lupino erg slecht maar wist er toch nog een 12e plaats uit te slepen. Tijdens de start van de eerste manche kwam de Italiaan in botsing met een andere rijder in de eerste bocht en kon aan een inhaalrace beginnen. Uiteindelijk lukte het Alessandro om er nog een 12e plaats uit te slepen. De start van de tweede manche was erg goed en de Italiaan zette direct de aanval in. Echter iets te gretig, wat resulteerde in een valpartij. Wederom was Lupino op achtervolgen aangewezen en meer dan een 17e positie zat er niet in. Teleurgesteld dat de snelheid aanwezig was maar dit niet uitbetaald werd in een goede klassering keerde hij terug naar het paddock.


De EMX250-rijder Marcel Conijn(32) was na zijn ziekte en het missen van de vorige wedstrijd gelukkig weer aanwezig. Marcel kwalificeerde zich moeiteloos voor de wedstrijd. Door de zware regenval was de baan erg zwaar geworden en mede door de slechte starts lukte het Marcel niet om zich in de punten te rijden.


Voor de Jonge Deen Bastian Boegh Damm(403) was het eveneens een moeizaam optreden. De kwalificatie was geen probleem maar de zware modder zorgde ervoor dat de Deense Kawasaki-rijder tweemaal vroegtijdig de strijd moest staken. Aankomend weekend staat de elfde wedstrijd op het programma in het Italiaanse Ottobiano.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda