Wisselend succes Gebben Van Venrooy Kawasaki in Italië

ROGAT - In het Italiaanse Ottobiano stond voor het Gebben Van Venrooy team de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP op het programma. Onder tropische omstandigheden werd deze wedstrijd verreden, wat het extra zwaar maakte.


De voorbereiding van Alessandro Lupino op zijn thuiswedstrijd was niet optimaal, aangezien hij door privé omstandigheden heen en weer pendelde naar het ziekenhuis. Dat de Italiaan een echte professional is bleek wel uit zijn prestatie dit weekend. Na een tiende tijd in de tijdtraining en een twaalfde plaats in de kwalificatieheat lukte het de Kawasaki rijder om er ondanks een slechte start een elfde en een twaalfde plaats uit te slepen.


Voor Maxime Desprey verliep het weekend met tegenslag. De Franse Kawasaki rijder had het moeilijk op de zware en listige zanderige omloop. Na een twintigste positie in de kwalificatieheat lukte het de Fransman niet om zich in de punten te rijden. Valpartijen in beide manches zorgden voor een puntloos weekend voor Desprey.


Voor Marcel Conijn(32) en Bastian Boegh Damm stond er een EK wedstrijd op het programma. Na een hele goede vijfde positie van Marcel in de tijdtraining verwachtte de jonge inwoner van Terschelling veel van deze wedstrijd . Na een slechte start lukte het Marcel toch nog om zich in de punten te rijden in de eerste manche. Met een achttiende positie kon hij drie punten toevoegen aan zijn totaal. In de tweede manche kwam hij door een botsing tijdens de start niet tot scoren.

Voor Bastian Boegh Damm verliep deze wedstrijd teleurstellend. Valpartijen en mechanische tegenslag zorgden voor een nulscore in deze wedstrijd.

Daguitslag Grand Prix van Lombardije:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Gautier Paulin 38 Pnt
3 Max Anstie 38 Pnt
4 Tim Gajser 37 Pnt
5 Romain Febvre 31 Pnt
13 Alessandro Lupino 19 Pnt
30 Maxime Desprey 0 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 486 Pnt
2 Antonio Cairoli 474 Pnt
3 Clement Desalle 374 Pnt
4 Romain Febvre 354 Pnt
5 Gautier Paulin 334 Pnt
14 Alessandro Lupino 151 Pnt
18 Maxime Desprey 89 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda