Lars van Berkel komt dichtbij zege in het ONK in Veendam

WQAALWIJK - Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team is in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Veendam dichtbij de eindzege gekomen. Van Berkel wist in beide manches als tweede over de finish te komen, waarmee hij de dagzege gepakt zou hebben.

Echter in de eerste manche kreeg hij een straf van vijf plaatsen omdat zijn machine een paar tienden teveel aan geluid produceerde waardoor hij nu genoegen moest nemen met een vierde plaats in het dagklassement. Rick Wennekes kwam in beide manches niet lekker uit de start en moest een inhaalrace rijden. Omdat het rijden in de eerste manche niet lekker ging, strandde hij op een zeventiende plaats. In de tweede manche ging het beter en wist hij de manche af te sluiten op een veertiende plaats.

Lars trainde in de ochtend als vierde maar kwam vervolgens niet heel goed uit de start in de eerste manche. Snel wist hij zich op te werken naar een derde plaats maar had het moeilijk om de twee kopmannen te volgen. Lars probeerde de schade te beperken en kon doorschuiven naar een tweede plaats toen de tweede man ten val kwam. Vervolgens zette hij alles op alles om de kopman nog te passeren maar helaas lukte dit niet en kwam binnen drie seconden van de winnaar als tweede over de finish. Helaas kreeg hij na de finish een tegenslag te verwerken want bij de geluidskeuring produceerde zijn motor net een paar tienden teveel aan geluid waardoor hij vijf plaatsen teruggezet werd en op een zevende plaats werd geklasseerd.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Hij dook als leider de eerste bocht in maar in de tweede bocht werd hij gepasseerd en viel terug naar een tweede positie. In de beginfase kon hij de kopman niet volgen maar na een aantal ronden begon hij dichterbij te komen. Echter omdat de manche met vijf minuten was ingekort, kwam van Berkel tijd tekort om het gat helemaal te dichten en finishte als tweede. Extra zuur is het feit dat van Berkel de dagzege had gepakt wanneer hij niet de straf na de eerste manche had gekregen. Nu moest hij genoegen nemen met een vierde plaats en heeft in de strijd om de titel kostbare punten verloren.

Rick Wennekes trainde in de ochtend als vijftiende in de 125cc klasse en was vastbesloten om het in de eerste manche beter te doen. Helaas lukte dit niet want na een moeilijke eerste ronde, kon hij niet in zijn ritme komen en strandde op een zeventiende plaats. Rick was hier verre van tevreden over en was er opgebrand om het in de tweede manche beter te doen.

In de tweede manche gooide een slechte start roet in het eten. Door creatieve lijnen te rijden, kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar een veertiende plaats. Ook het rijden ging beter waardoor Rick de dag toch nog redelijk goed af heeft weten te sluiten. Wel zullen zijn tijdtraining, starts en eerste rondes beter moeten in de komende wedstrijden.

Aankomend weekend komt het Husqvarna SKS Racing NL team aan de start in twee wedstrijden. Rick zal deelnemen aan het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Lelystad en Lars komt aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Emmercompascuum.

<hr size=1 width="50%" noshade style='color:white' align=center>

Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda